Rijkhoff legt uit hoe hij zich wil ontwikkelen bij Ajax

Foto: Rijkhoff legt uit hoe hij zich wil ontwikkelen bij Ajax

Julian Rijkhoff heeft duidelijk voor ogen hoe zich wil ontwikkelen bij Ajax. De spits stelt dat hij agressiever moeten worden en zijn lichaam beter gebruiken. Daarnaast geeft hij zijn ogen de kost bij hoofdmacht, waar hij veel hoopt te leren van Brian Brobbey en Chuba Akpom. Maandagavond speelde hij zijn eerste wedstrijd voor Jong Ajax.

Duidelijk plan voor terugkeerde spits

Op Sportcomplex Zoudenbalch droeg Rijkhoff voor het eerst in drie jaar weer het shirt van Ajax. Tegen Jong FC Utrecht maakte hij zijn debuut voor de beloftes in de Keuken Kampioen Divisie. “Het was in het begin wel even zoeken”, concludeerde Rijkhoff achteraf in een interview met Voetbal International. “Maar ik denk dat ik wel de toon heb gezet, door wat agressiever te zijn. Daar hamerden ze bij Ajax aan het begin veel op, voor ik wegging. Dan vonden ze dat het leek alsof ik soms niet volle bak ging, of een beetje half. Dat zat nog in mijn hoofd en ik denk dat ik daarin dus wel meteen de toon heb gezet. Die lijn moet ik nu gaan doortrekken. Maar dat is zeker het belangrijkste dat ik heb geleerd in Duitsland.”

Leren in het eerste

Rijkhoff zal zijn wedstrijd voorlopig bij Jong Ajax spelen, maar traint veel mee met de hoofdmacht. Daar kan hij veel leren. “Bij Ajax 1 zijn er met Brian Brobbey en Chuba Akpom ook twee spitsen waar ik veel van kan leren. Die gesprekken ga ik zeker met ze voeren. Zelf wil ik me de komende maanden vooral in het fysieke gedeelte ontwikkelen. Ik wil slimmer worden in het gebruiken van mijn lichaam. Dat zijn dingen waar ik de focus op ga leggen. Dat heb ik aangegeven en daar gaan we zeker mee aan de slag.”

Na zijn periode bij Borussia Dortmund is de 19-jarige Noord-Hollander er nu gebrand op om door te breken in de Johan Cruijff Arena. “Ik weet wat ik wil, ik weet wat ik kan en ik weet ook dat ik nog steeds volwassen aan het worden ben. Ik ken mijn kwaliteiten. Er zijn nog veel dingen te verbeteren, maar dat komt vanzelf, die tijd moet ik mezelf ook geven. Die krijg ik ook van Ajax. Ik spreek veel met de trainer, dat geeft me ook gewoon veel vertrouwen.”

Gaat Rijkhoff doorbreken in Ajax 1?

  • Ben ik zeker van!
  • Heb mijn twijfels…
213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie