Rensch geeft Ajax advies: “Dát is het belangrijkste’

Foto: Rensch geeft Ajax advies: “Dát is het belangrijkste’

Devyne Rensch kijkt ernaar uit om het zaterdagavond op te nemen tegen PSV. De Eindhovenaren zijn de favoriet, maar de rechtsback annex centrale verdediger weet dat Ajax in staat is om in de Johan Cruijff ArenA te winnen.

Vertrouwen bij Rensch in Ajax

Tegen FC Utrecht (1-1) verloor PSV dit competitieseizoen dan wel voor het eerst punten, maar nog altijd heeft de ploeg van Peter Bosz geen wedstrijd verloren. Ook tegen Ajax hoopt het die reeks vast te kunnen houden. Rensch is erop gebrand om met Ajax de 3 punten te pakken, al moet er dan wel een hoop zaken gebeuren.

Rensch weet als geen ander dat het defensief bij Ajax lang niet altijd goed staat. “Ajax staat bekend om mooi voetbal, voetbal vooruit. Maar vooruit voetballen gaat ook om de restverdediging”, vertelt hij aan ESPN. “We trainen daar heel vaak op. We weten dat het beter moet. Het gaat om de kleine details. We moeten de bal willen afpakken, echt verdedigen.”

Volgens de Oranje-international is de ploeg van John van ‘t Schip voetballend in staat om tegen PSV het spel te maken, maar moet het in de tegenaanval niet in de problemen terechtkomen. “Het belangrijkste is dat we er verdedigend staan als team en geen kansen weggeven. En zeker geen tegengoals”, zo benadrukt hij in het gesprek.

Henderson maakt indruk in Amsterdam

Tegelijkertijd is hij enthousiast over Jordan Henderson, die zaterdag voor het eerst in de basis staat. “Hij is een jongen die heel erg aanwezig is, op een goede manier. Hij helpt ons binnen en buiten het veld. Het is een hele goede jongen. Hij is echt een kerel. Hij is heel ervaren. Dat hebben we echt nodig. Hij helpt ons goed. Vooral in deze jonge ploeg hebben we die ervaring nodig.”

Is Rensch onmisbaar voor Ajax?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
237+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie