Rensch doet Ajax-fans belofte: “Vol voor gaan”

Foto: Rensch doet Ajax-fans belofte: “Vol voor gaan”

Devyne Rensch was zondagavond na het gelijkspel met PEC Zwolle (2-2) teleurgesteld in het resultaat. Op de persconferentie hield hij echter vertrouwen in de tweede seizoenshelft van Ajax.

Gemengde gevoelens Rensch over Ajax

De Amsterdammers komen uit een turbulente periode. Eind oktober stond het onder leiding van Maurice Steijn onderaan in de Nederlandse competitie en was het voor Ajax allereerst nodig om uit de onderste regionen weg te komen. John van ‘t Schip slaagde hier in, waarbij het intussen op de vijfde positie staat.

Rensch vindt dat Ajax nooit tevreden mag zijn met een dergelijke plek op de ranglijst, maar vindt tegelijkertijd dat de club dit wel mag zijn over de wijze waarop het uit het dal is geklommen. “Het is niet de plek waar we trots op moeten zijn, maar we weten waar we vandaan komen. We zijn mentaal goed genoeg om ons hier overheen te zetten”, vertelt Rensch.

De rechtsback heeft vertrouwen in de tweede seizoenshelft, waarin hij verwacht dat Ajax verder omhoog kan kijken. “We weten wat we kunnen. We gaan na de winterstop vol voor de top vier”, stelt Rensch. “Ik zie aan de spelers dat ze gretig zijn om nog meer wedstrijden te spelen. Ook ik voel me fit en wil die lijn graag doortrekken. Ik wil het team aan overwinningen helpen.”

Steun aan hoofdtrainer Van ‘t Schip

In minuut 55 klapten de supporters in de Johan Cruijff ArenA om hoofdtrainer Van ‘t Schip een hart onder de riem te steken. Rensch vond het een mooi gebaar. “Het was heel mooi. Iedereen klapte en dat vond ik erg bijzonder”, aldus Rensch. “Sinds Van ‘t Schip er is, gaat het beter, met iedereen binnen en buiten het team. Maar er is zeker nog veel werk aan de winkel.”

Is Rensch de beste rechtsback van Ajax?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
210+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie