‘Remontada’ Engeland tegen Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen leken op weg naar een mooie zege op het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman in de Nations League. Bij rust stonden de Nederlandse dames immers met 0-2 voor in het Wembley Stadium en dat kon toch niet meer fout gaan? Wel dus, want uiteindelijk werd het nog 3-2 voor The Lionesses.

Oranje Leeuwinnen verliezen na 0-2 voorsprong

Wembley bood de Oranje Leeuwinnen een schitterend podium, want het megastadion in Londen zat nagenoeg vol met 80.000 toeschouwers. En die zagen de vrouwen van oefenmeester Andries Jonker al vrij snel op een 0-1 voorsprong komen door een doelpunt van Lineth Beerensteyn, die overigens wél scoorde na een hoop gemiste ‘Engelse’ kansen (Lauren James en Lauren Hemp).

Victoria Pelova speelde Beerensteyn perfect aan en de verdedigers van The Lionesses konden de spits niet meer bijhalen. En toen de maakster van de 0-1 er nog vóór de pauze ook 0-2 van maakte was de verrassing compleet. Zou de vicewereldkampioen misschien klop krijgen?

Erop en erover

Het antwoord was ‘nee’, want na een uurtje spelen verzorgde Georgia Stanway de aansluitingstreffer, waarna het twee minuten later wéér raak was, dit keer met Hemp als doelpuntenmaakster. ‘Erop en erover’, dachten de Engelsen duidelijk, want die bleven het doel van keepster Daphne van Domselaar bestoken. Keer op keer leidde dat niet tot een doelpunt, maar in de blessuretijd was het wél raak: invalster Ella Toone maakte de 3-2. De 4-2, een doelpunt dat Engeland over Nederland zou tillen, werd echter niet gevonden.

Scoreverloop: 0-1 (12′) L. Beerensteyn, 0-2 (35′) L. Beerensteyn, 1-2 (59′) G. Stanway, 2-2 (61′) L. Hemp, 3-2 (90′) E. Toone