Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Real Madrid krijgt goed nieuws over Vinícius

Foto: Real Madrid krijgt goed nieuws over Vinícius

Het Spaanse RFEF-competitiecomité heeft besloten om Vinícius Júnior na zijn rode kaart in het duel met Valencia niet te schorsen. Het betekent dat de aanvaller in de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano gewoon van de partij kan zijn.

Goed nieuws Vinícius

De Braziliaan beleefde in Mestalla een turbulente wedstrijd. Vinícius kreeg te maken met racisme vanaf de tribunes en was tijdens de wedstrijd logisch genoeg aangeslagen door de hele situatie. Toen aan het einde van het duel een opstootje op het veld plaatsvond, maakte hij een slaande beweging en kreeg hij daarvoor een rode kaart.

Het leverde in Spanje de afgelopen dagen een dubbel gevoel op, waardoor het comité dinsdag met elkaar besloot te overleggen wat het met de potentiële schorsing aan moest. Het kwam daarbij tot de conclusie dat Vinícius tijdens het duel voldoende had meegemaakt en dat een schorsing daarom niet op zijn plaats zou zijn.

Zware straf Valencia

Aangezien het bewijs voor het racisme inmiddels duidelijk is, heeft Valencia te horen gekregen dat het een flinke straf krijgt opgelegd. De Spaanse club heeft de komende 5 wedstrijden de verplichting om een gedeelte van het stadion leeg te laten, waarmee het met minder fans op de tribunes moet aantreden.

Daarnaast krijgt Valencia een boete van 45.000 euro. Het bezet momenteel de dertiende plaats in de competitie en is vrijwel zeker van lijfsbehoud. Drie wedstrijden voor het einde staat het namelijk 5 punten boven de degradatiestreep. De komende weken speelt Valencia nog tegen RCD Mallorca (uit), Espanyol (thuis) en Real Betis (uit).

Is het besluit terecht?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
277+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie