Rashford onthult hét verschil tussen Louis van Gaal en Erik ten Hag

Foto: Rashford onthult hét verschil tussen Louis van Gaal en Erik ten Hag

Manchester United leeft dit seizoen op onder de Nederlandse oefenmeester Erik ten Hag. Met een derde plaats in de Premier League staan The Red Devils op de gewilde plek die recht geeft op de Champions League. Willen ze ooit weer toegroeien naar de Europese wereldtop, dan is die Champions League-plaats natuurlijk ook hard nodig. Niet alleen Erik ten Hag heeft een belangrijk aandeel in de opleving van United, ook Marcus Rashford heeft een essentiële rol in de wederopstanding van The Red Devils.

Mooie woorden Rashford over Ten Hag

Met 14 goals in 26 Premier League-wedstrijden zijn de ogen dus vooral gericht op de Engelse sterspeler. Onder Ten Hag bloeit Rashford volledig op. In gesprek met Viaplay-presentator Koen Weijland, geeft het kind van de club aan wat hem het meeste aanspreekt van de Nederlander oefenmeester: “Zijn winnaarsmentaliteit spreekt mij het meest aan. We mogen niet achterover gaan hangen als we goed spelen. Met zo’n instelling kun je een hecht team bouwen.” Ook geeft Rashford aan dat Ten Hag het respect heeft van het team: “Bij deze trainer kijk ik nergens meer van op. Hij hoeft niets uit te leggen. Als hij ergens voor kiest, staat het team achter hem.”

Verschil tussen Ten Hag en Van Gaal

Het is niet de eerste keer dat Rashford een Nederlander als trainer heeft. Louis van Gaal liet de Engelsman in 2016 debuteren bij Manchester United. De international van Engeland legt het verschil tussen de twee coaches uit: “Ze hebben wel overeenkomsten: De discipline, de organisatie. Die dingen lijken erg op elkaar. De speeltijd is het grootste verschil. Van Gaal legde meer nadruk op balbezit. Hij wilde de wedstrijd 100 procent controleren, foutloos voetbal zeg maar. Je kunt het onmogelijk noemen, maar het is zijn speelstijl.”

Van Gaal of Ten Hag?

  • Van Gaal
  • Ten Hag
2801+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie