‘Publiekslieveling terug naar Ajax’

Foto: ‘Publiekslieveling terug naar Ajax’

Alles moet anders bij Ajax en misschien kan een (voormalige) publiekslieveling de Amsterdammers daar wel bij helpen. Donny van de Beek lijkt namelijk voor een zacht prijsje op te halen zijn bij zijn werkgever Manchester United.

Donny van de Beek voor ‘spotprijs’ naar Ajax?

De middenvelder staat nog onder contract bij The Red Devils, maar komt op huurbasis uit in de Bundesliga bij Eintracht Frankfurt. De Duitsers hebben ook een optie tot koop bedongen, ter waarde van elf miljoen euro (maximaal veertien miljoen inclusief bonussen), maar het lijkt er momenteel sterk op dat ze die niet gaan lichten. De oud-Ajacied werd immers niet eens ingeschreven voor de Conference League…

Mogelijk wordt hij onverrichter zake huiswaarts gestuurd, waarbij ‘huiswaarts’ Manchester betekent. Volgens de Engelse media wil United zijn speler echter koste wat kost lozen, waarbij men de hoop op ‘break-even spelen’ al lang en breed opgegeven heeft. Van de Beek kostte The Red Devils immers zo’n veertig miljoen euro en er is geen club die die geldsom op dit moment voor hem overheeft.

Opeens lijkt een terugkeer naar de Eredivisie dus een optie te zijn, waarbij de (voormalige) Oranje-international in ieder geval betaalbaar lijkt voor zowel Ajax als PSV en Feyenoord. Vooral in Amsterdam kan men echter wel een kwaliteitsinjectie gebruiken.

“Hoe dan ook”

Trouw schreef onlangs al over Van de Beek: “Er lijkt wel iets geknakt, in dat hoofd. Of is Van de Beek altijd overschat geweest, zoals er wel meer van dat bejubelde Ajax uit 2019 voor de echte top niet goed genoeg bleken (Neres, Onana, Ziyech, Tagliafico)? Er is nog één mogelijke uitweg: Van de Beek móét terug naar Ajax. Hoe dan ook.”

Zie jij dit zitten?

  • Ik wel
  • Ik niet
12703+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie