PSV treft oudste ploeg ooit in CL: “Ons voordeel mee doen”

Foto: PSV treft oudste ploeg ooit in CL: “Ons voordeel mee doen”

PSV treft met Sevilla woensdagavond de oudste basisopstelling in de Champions League ooit. Dat kan volgens Peter Bosz voor zijn ploeg zowel een voor- als nadeel zijn. De oefenmeester ziet ieder geval voldoende kansen.

Sevilla met oudste gemiddelde leeftijd basisploeg in CL-geschiedenis

PSV treft de Andalusiërs na een kleine twee maanden weer. Is Sevilla in die tijd verbeterd? “Dat weet ik niet. Ze zijn wel wat anders gaan spelen”, liet Bosz vlak voor het duel weten aan RTL7. “Nog niet succesvoller, maar als je hun spelers en de leeftijden bekijkt, hebben ze veel ervaring. Aan de andere kant zijn het wel heel veel spelers boven de dertig, misschien kunnen we daar ons voordeel mee doen. De ervaren spelers mogen het opknappen, die worden niet zenuwachtig omdat ze tegen PSV moeten spelen.”

De Eindhovenaren hebben geen verrassingen in hun opstellingen, en spelen al langere tijd in dezelfde formatie. “We spelen nu een aantal weken met dezelfde opstelling, maar de discussies hebben we nog steeds. We kijken naar de kwaliteit van de tegenstander, maar denken met deze opstelling de beste kansen hebben om te winnen.”

Geleerde lessen

De Apeldoornse oefenmeester ziet zijn ploeg gedurende de Champions League-groepsfase stappen zetten. Tijdens de eerste wedstrijd ging het nog hard onderuit bij Arsenal. “We hebben geanalyseerd hoe Arsenal verdedigde, dat met de spelers besproken en geprobeerd het beter te doen. Ik denk dat we een stap hebben gezet, het gaat er met name om hoe snel je weer compact bent. Alle spelers van Arsenal deden dat de hele wedstrijd in sprint, wij konden daar nog veel progressie in boeken.”

Het treffen in Estadio Ramon Sánchez Pizjuán begon om 18.45 uur en is inmiddels van start gegaan.

Kan PSV deze oudjes aan?

  • Zeker wel!
  • Wordt nog heel lastig…
20+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie