‘PSV loopt met Dest tegen groot probleem aan’

Foto: ‘PSV loopt met Dest tegen groot probleem aan’

PSV heeft goede hoop dat Sergiño Dest ook volgend seizoen onderdeel uitmaakt van de Eindhovense selectie. Daarvoor moeten er echter nog wel veel gesprekken achter de schermen plaatsvinden, schrijft het Eindhovens Dagblad.

PSV wil langere samenwerking met Dest

De Amerikaans international kwam afgelopen zomer terug naar Nederland, nadat het hem zowel niet bij FC Barcelona als AC Milan was gelukt. Zijn rentree in de Eredivisie bevalt hem ogenschijnlijk goed, want in 30 officiële wedstrijden slaagde hij er in het team van Peter Bosz al in om 6 assists en een doelpunt op zijn naam te zetten.

Bovendien zorgt hij dit seizoen voor veel dreiging in het team, waarmee hij een van de belangrijke spelers van de selectie is. Bosz en PSV hopen de samenwerking met Dest dan ook voor een langere periode te kunnen voortzetten, maar de vleugelverdediger zal daarvoor wel met zijn werkgever moeten meedenken.

Salaris kan voor obstakel zorgen

PSV sprak afgelopen zomer met Barcelona af dat het 10 miljoen euro op tafel moet leggen om hem definitief in te lijven. Dat is geen probleem, maar zijn salaris kan weldegelijk voor obstakels zorgen. Naar verluidt verdient Dest namelijk veel bij de Spaanse grootmacht en lukt het PSV niet om dit bedrag eveneens op tafel te leggen.

Het is daardoor bepaald geen uitgemaakte zaak dat Dest volgend seizoen ook bij PSV speelt. Voor Barcelona zou het intussen duidelijk zijn dat hij komende zomer hoe dan ook naar een andere club moet vertrekken. De Eindhovenaren zijn naar verluidt tot de conclusie gekomen dat Dest niet het niveau heeft dat voor Barcelona nodig is.

Blijft Dest bij PSV?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
1066+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie