‘PSV in grote problemen door transfer Til’

Foto: ‘PSV in grote problemen door transfer Til’

PSV nam Guus Til anderhalf jaar geleden voor 3 miljoen euro over van Spartak Moskou. Volgens onderzoeksbureau Follow the Money kunnen de Eindhovenaren daarvoor nog in grote problemen terechtkomen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Transfer Til kan staartje krijgen

Na de Russische inval in Oekraïne besloot de UEFA sancties op te leggen. Het is sinds die tijd onder meer niet toegestaan om transfersommen aan clubs uit Rusland over te maken. Eerder koos Feyenoord ervoor om Til te huren, wat volgens de regels is, maar wat PSV in de zomer van 2022 deed, kan naar verluidt nog een staartje krijgen.

De Eindhovense club maakte meerdere miljoenen euro’s over aan Spartak Moskou en is zich van geen kwaad bewust. In een reactie stelt financieel directeur Jaap van Baar dat er geen sprake kan zijn van een fout. “Geen van de stakeholders bij Spartak Moskou stond op de zwarte lijst. We deden niks verkeerds”, laat hij weten.

Dat zou echter zomaar eens een verkeerde inschatting kunnen zijn. Hoewel zij dan wel niet op de Europese sanctielijst terug te vinden waren, was dit wel op de Amerikaanse sanctielijst het geval. Opvallend detail: de KNVB hielp PSV door een bedrag tijdelijk te beheren en is daarmee onderdeel geworden van de transactie, waardoor de bond eveneens in de problemen kan komen.

Uitstekende prestaties bij PSV

De komende periode moet blijken of er daadwerkelijk vervolgstappen worden genomen. Ondertussen is Til dit seizoen aardig op dreef. Onder leiding van hoofdtrainer Peter Bosz stond hij in de Eredivisie negenmaal in het basisteam en viel hij zesmaal in, waarin hij goed was voor 7 doelpunten en 3 assists.

Is Til een goede aankoop geweest?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
1947+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie