Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Preview: kunnen de Oranje Leeuwinnen zes punten pakken tegen Finland?

Foto: Preview: kunnen de Oranje Leeuwinnen zes punten pakken tegen Finland?

In een tijdsbestek van vijf dagen spelen de Oranje Leeuwinnen twee kwalificatiewedstrijden voor het EK tegen Finland. Op papier heeft Finland de zwakste ploeg van de kwalificatiepoule. Het team van bondscoach Andries Jonker moet in de komende week zes punten pakken om een stap dichter bij het EK in 2025 te komen. Hier vind je informatie over de selecties, evenals wedtips voor de wedstrijden tussen Nederland en Finland.

Nederland: teaminfo en vorm

Jonker staat voor een lastige keuze in de komende dagen. Bij de Oranjevrouwen is er namelijk een kleine keeperscrisis. Daphne van Domselaar is normaal gesproken de eerste keuze onder de lat. De 24-jarige keepster onderging eerder dit jaar een heupoperatie en leek de rest van het seizoen niet meer in actie te kunnen komen. Haar revalidatie verloopt echter voorspoedig en Jonker heeft haar toch bij de selectie gehaald. Ze heeft bij haar club nog geen minuten gemaakt, maar ze lijkt weer fit. De vraag is echter of deze duels niet te vroeg komen voor Van Domselaar.

Lize Kop is de tweede keepster van de Oranje Leeuwinnen, maar zij raakte vlak voor de interlandperiode geblesseerd. Derde keepster Daniëlle de Jong is eveneens net terug van een blessure en heeft bij haar club nog geen minuten gemaakt. Jonker moet dus de keuze maken wie er vrijdagavond en dinsdagavond tegen Finland onder de lat zal staan.

Afgelopen week kondigde Lieke Martens aan dat zij na de wedstrijden tegen Finland zal stoppen bij het Nederlands elftal. In 2017 won ze als sterspeelster het EK met Nederland en in 2019 behaalde ze de tweede plaats op het WK. Voor de 31-jarige speelster zullen dit de laatste twee interlands van haar carrière zijn.

Ondanks de problemen met de keepsters en het aanstaande afscheid van Martens moeten de Oranje Leeuwinnen deze week presteren. Nederland staat momenteel derde in de groep, maar er zijn genoeg kansen om te stijgen. In kwalificatiepoule A1 hebben de Leeuwinnen tot nu toe drie punten verzameld uit twee wedstrijden. In april werd met 2-0 van Italië verloren, maar daarna won Nederland met 1-0 van Noorwegen. Noorwegen, Italië en Finland hebben nu allemaal drie punten in de groep. Als Jonker met deze selectie zes punten weet te behalen tegen Finland, zet Nederland een grote stap richting het EK in Zwitserland.

Beide teams scoren: Ja

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Finland: teaminfo en vorm

Het team van Andrée Jeglertz behoort bij de dertig beste landenteams in het vrouwenvoetbal. De afgelopen jaren schommelde Finland tussen de nummers 25 en 31 op de FIFA-wereldranglijst. Terwijl Nederland uitkwam in League A van de Nations League, speelden de Finse speelsters in League B. In een groep met Kroatië, Slowakije en Roemenië heeft Finland uitstekend gepresteerd. In zes wedstrijden behaalde het team 16 punten door vijf keer te winnen en één keer gelijk te spelen. Het doelsaldo van de Finnen in de Nations League spreekt boekdelen. In deze zes wedstrijden scoorde Finland 18 keer en hoefde de keepster slechts twee keer een bal uit het net te halen.

Tijdens de interlandperiode in april heeft Finland eveneens goed gespeeld. Hoewel de eerste wedstrijd met 4-0 van Noorwegen werd verloren, verraste Finland door daarna met 2-1 van Italië te winnen. Jutta Rantala en Eveliina Summanen maakten de doelpunten aan Finse kant. Door een nederlaag en een overwinning heeft Finland evenveel punten als de andere drie landen in de groep. Het doelsaldo is hier echter negatief door de grote nederlaag tegen Noorwegen, waardoor Finland voorlopig laatste staat.

Voor Finland geldt hetzelfde als voor de Oranje Leeuwinnen. Bij twee overwinningen komt het land op negen punten en lijkt een positie bij de eerste twee landen bijna gegarandeerd. In deze twee wedstrijden staat er dus enorm veel op het spel voor zowel Finland als Nederland.

Rust: Gelijkspel

Onderling resultaat

In de afgelopen jaren hebben Nederland en Finland elkaar tweemaal getroffen. Begin 2022 won Nederland met 0-3 tijdens het Tournoi de France, waarbij Katja Snoeijs met twee doelpunten een belangrijke rol speelde. Enkele maanden later won Nederland opnieuw, dit keer met 2-0 in een vriendschappelijke wedstrijd dankzij twee treffers van Vivianne Miedema. Voor eerdere onderlinge resultaten moeten we teruggaan naar 2013 en 2015, toen beide duels in een gelijkspel eindigden.

Wedtip Nederland – Finland

Op vrijdagavond spelen de Nederlandse dames op eigen bodem tegen Finland. Oranje lijkt de sterkere ploeg van de twee te zijn. Als Nederland overtuigend wint in de thuiswedstrijd, zal het spelbeeld in de uitwedstrijd waarschijnlijk niet veel anders zijn. Het is daarom aan te raden om de eerste wedstrijd goed te bekijken voor een weddenschap in de tweede ontmoeting. Vrijdagavond wordt er gespeeld op Het Kasteel en Nederland lijkt daar een overwinning te gaan boeken. Een interessante weddenschap bij Unibet is ‘Meer dan 2,5 doelpunten door Nederland’, met een odd van 2.18.

Meer dan 2,5 doelpunten door Nederland

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie