Preview: Kan De Oude Dame winnen van koploper Napoli?

Foto: Preview: Kan De Oude Dame winnen van koploper Napoli?

Koploper Napoli krijgt in de aankomende speelronde bezoek van recordkampioen Juventus. Met het oog op de titelstrijd wordt dit een zeer belangrijke wedstrijd. Dit zijn namelijk de twee bovenste ploegen van de Serie A. Napoli kan mogelijk de voorsprong uitbouwen terwijl Juventus juist in kan lopen. Wie weet deze Italiaanse topper te winnen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Napoli – Juventus.

SSC Napoli: teaminfo en vorm

Gli Azzurri is de trotste koploper van de Italiaanse voetbalcompetitie. Ondanks dat Napoli zeven punten voorsprong heeft op zowel Juventus als Milan moet de ploeg presteren tijdens deze wedstrijd. Van de laatste vier wedstrijden wist Napoli er namelijk maar één te winnen. Twee oefenwedstrijden gingen verloren tegen Lille en Villarreal en daarna was Internazionale met 1-0 te sterk voor de ploeg. Hierna werd er wel met 0-2 van Sampdoria gewonnen.

In de topper tegen Internazionale was er niets terug te zien van het dynamische Napoli van voor het wereldkampioenschap. Tegen Sampdoria wist de ploeg zich te herpakken, maar tegen Juventus moet Napoli laten zien wat het waard is.

Khvicha Kvaratskhelia was voor de winterstop de revalatie van de Serie A. De afgelopen maanden heeft hij last gehad van een lichte blessure en sindsdien loopt het nog niet lekker bij de buitenspeler. Napoli heeft echter genoeg andere aanvallende spelers die de ban kunnen breken. Met 39 doelpunten is Napoli de meest scorende ploeg van de competitie. Vooral Victor Osimhen heeft hier met tien treffers een groot aandeel in.

Victor Osimhen scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Juventus: teaminfo en vorm

Van de eerste zeven wedstrijden wist Juventus er slechts twee te winnen. Na deze weken leek de ploeg wederom een lastig seizoen door te gaan maken. Massimiliano Allegri stond onder druk, maar hij hield voet bij stuk. De Italiaanse trainer plukt daar nu de vruchten van. De Oude Dame verloor voor het laatst op 8 oktober 2022. Juventus won de laatste acht wedstrijden in de Serie A. Dat is al een knappe prestatie, maar dat Juventus in deze acht overwinningen ook niet één doelpunt tegen kreeg is vooral indrukwekkend.

Met slechts zeven tegentreffers in dit hele seizoen is Juventus met afstand defensief de beste ploeg van de Serie A. Napoli kreeg er dit seizoen dertien tegen en moest er dus zes meer incasseren. Daarentegen heeft Juventus van de top vijf wel duidelijk de minste aanval. Internazionale, AC Milan en Napoli maakten meer dan dertig doelpunten, terwijl Juventus pas op 26 staat.

De laatste jaren was de selectie van Juventus oud. Dit seizoen is er enorm verjongd bij de recordkampioen van Italië. Zo maakt Allegri regelmatig gebruik van Fabio Miretti (19), Matías Soulé (19), Samuel Iling-Junior (19) en Nicolò Fagioli (21). Vooral Miretti maakt indruk dit seizoen. Alleen Danilo en Filip Kostić speelden in meer wedstrijden dan de jonge middenvelder.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Napoli – Juventus

Napoli lijkt niet in supervorm terug te zijn gekeerd na de winterstop, de ploeg en de spelers lijken er nog een beetje in te moeten komen. Juventus rijgt de clean sheets aaneen en profiteert van de spaarzame kansen die het zelf creëert. De club uit Napels zal vooral aan de bal zijn en dat vinden beide ploegen prima. Het voetballende vermogen om door een stugge verdediging zoals die van Juventus heen te spelen lijkt Napoli deze weken nog niet te hebben. Tip: wedden op ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.60 bij bet365.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie