Preview: Japan – Kroatië en Brazilië – Zuid-Korea in de achtste finales

Foto: Preview: Japan – Kroatië en Brazilië – Zuid-Korea in de achtste finales

De groepsfase was al spannend genoeg maar nu is het echt erop of eronder. Eén slechte wedstrijd en je mag als team direct je koffers pakken en terug naar huis. Welke twee landen halen de kwartfinales van dit WK? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Japan – Kroatië en Brazilië Zuid-Korea.

Japan Kroatië

Voor Japan leek de groepsfase overleven bijna een onhaalbare droom. Een poule met Spanje en Duitsland leek toch te hoog gegrepen voor de ploeg van bondscoach Hajime Moriyasu. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, zo blijkt. En zeker gezien hoe vreemd de groep verliep. In de eerste wedstrijd werd de voetbalwereld verrast door de zege op Duitsland. Plaatsing voor de volgende ronde leek een zekerheid.

Tot de tweede wedstrijd verloren ging, nota bene tegen Costa Rica, op het oog de zwakste broeder van de groep. Ook weer een verrassing en een tegenslag met de ontmoeting met Spanje op het programma. Maar daar verbaasde Japan weer vriend en vijand. Duitsland vocht voor haar kansen, maar doordat de Japanners opnieuw wonnen van een topland gingen zij door. Komend duel moet men het wel doen zonder de geschorste Ko Itakura.

Kroatië ging met meer verwachtingen richting dit WK. Vier jaar geleden lukte het dit team toch om tweede te worden achter Frankrijk in Rusland. Maar de sterren zijn een stuk ouder geworden en topspits Mario Mandžukić is er niet meer bij en diende vervangen te worden. De oude sterren blijken echter nog steeds te kunnen stralen. Luka Modrić is nog even overtuigend als altijd, ook al werd begonnen met een 0-0 tegen Marokko.

Daarna werden de Kroaten wakker. De Canadese bondscoach John Herdman had volgens hen een te grote mond gehad over de kansen van zijn team en dat zette Kroatië hem betaald, door liefst met 4-1 te winnen. Daardoor hoefde in het laatste duel van België vooral niet verloren te worden. Dat lukte ook. Kroatië was de eerste helft veel beter en overleefde na de rust een regen aan Belgische kansen: 0-0.

Wedtip Japan – Kroatië

Een reuzendoder tegen een land dat op routine de volgende ronde heeft weten te bereiken. Het is dan ook lastig te zeggen hoe deze teams zich tot elkaar verheffen. Wat we wel kunnen zeggen is dat beide teams scorend vermogen hebben. Daarom de tip: wedden op ‘beide teams scoren‘. Deze weddenschap heeft een odd van 2.12 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Brazilië – Zuid-Korea

Dan de grote favoriet dit WK. En alleen al omdat Brazilië nu eenmaal altijd een van de ultieme favorieten is. Maar er is nu nog meer reden, want de selectie van keuzeheer Tite zit vol met spectaculaire voetballers. In de eerste wedstrijd tegen Servië (2-0 winst) werden even Gabriel Martinelli, Antony, Rodrygo en Gabriel Jesus als invallers binnen de lijnen gebracht voor de aanval. Zulke luxe heeft geen ander land.

Maar toch zal de teleurstelling enigszins overheersen na deze groepsfase. De 1-0-overwinning op Zwitserland was prima maar niet spectaculair, maar daarna ging het tegen Kameroen echt minder. Natuurlijk kreeg zo ongeveer elke basisspeler rust, maar dan nog werd er wat meer verwacht van de recordwinnaar van het WK dan een nipte en late nederlaag tegen de Afrikanen: 1-0.

Voor Zuid-Korea was het doorgaan uit de groepsfase ook absoluut geen zekerheid. Met Portugal en Uruguay stonden er twee teams met grote namen tegenover het team. Na de 0-0 tegen Uruguay en een 2-3-nederlaag tegen Ghana was het dan ook zo goed als voorbij. Het Zuid-Koreaanse team sprankelde niet en er was weinig vertrouwen voor de laatste groepswedstrijd, tegen een al geplaatst Portugal.

Maar wellicht was precies dat de redding. De Portugese spelers waren niet zo goed als ze normaliter konden zijn en het lukte Zuid-Korea ze te verrassen en met 2-1 te winnen. Doordat Uruguay al dacht dat het door was naar de achtste finales en het dat land niet meer lukte te scoren, waren deze vier punten genoeg voor Paulo Bento en zijn spelers om door te gaan.

Onze voorspelling

Zuid-Korea is een land dat kan verrassen, zoals het bewees tegen Portugal, dat niet geconcentreerd en gemotiveerd genoeg aan het duel begon. Maar Brazilië zal de vorm van de eerdere wedstrijden weer willen oppakken en heeft zeker genoeg kwaliteiten voor een overwinning. Onze voorspelling is daardoor ‘Brazilië leidt bij rust en wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.90 bij bet365.

Brazilië leidt bij rust en wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie