Preview: Gaan Ajax en Feyenoord door in Europa?

Foto: Preview: Gaan Ajax en Feyenoord door in Europa?

Op donderdagavond staat er een hoop op het spel voor Ajax en Feyenoord. Beide clubs maken nog volop kans om zich te plaatsen voor een volgende Europese ronde. Ajax reist af naar het hoge noorden, terwijl Feyenoord in Rome moet voetballen. Weten beide clubs de tussenronde van een Europees toernooi te overleven? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Bodø/Glimt – Ajax en AS Roma – Feyenoord.

Bodø/Glimt – Ajax

Het Bodø/Glimt van trainer Kjetil Knutsen kwam afgelopen week best goed voor de dag in Amsterdam. De Noren waren zeker niet dominant in de Johan Cruijff ArenA, maar ze waren wel gevaarlijk. Met 38 procent balbezit liet Knutsen het voetballen aan Ajax over. De spelers van Bodø/Glimt herkende de juiste momenten om druk te zetten en wisten zo kansen te creëren. Zowel de 0-1 als de 0-2 van Albert Grønbæk kwam uit een counter.

De Noren waren waarschijnlijk overtuigd dat ze met een voorsprong zouden terugreizen naar Bodø. De spelers bleken alleen niet op te kunnen tegen het slotoffensief van Ajax. Met de informatie in het achterhoofd dat dit voor de club de eerste officiële wedstrijd in weken was is de prestatie van Bodø erg knap. De spelers hebben nu een extra wedstrijd in de benen en zullen er alles aan doen om het Ajax wederom lastig te maken.

John van ‘t Schip begon uitstekend bij Ajax. De laatste weken hebben meerdere spelers binnen de selectie last van pijntjes en verspeelt Ajax steeds meer punten. In de Eredivisie is al drie keer op rij niet meer gewonnen. In de 22e speelronde van de competitie speelden de Amsterdammers gelijk tegen NEC. Toen Carlos Forbs in de 79e minuut de 2-1 binnenschoot leken de drie punten in Amsterdam te blijven. Rober González wist echter in de 95e minuut nog te scoren voor de Nijmegenaren, waardoor het duel in 2-2 eindigde.

Afgelopen donderdag kwam Bodø/Glimt op bezoek in de ArenA. De Noren kwamen op een verrassende 0-2 voorsprong en Ajax leek al bijna uitgeschakeld te zijn in de Conference League. In het laatste kwartier speelde de ploeg van Van ‘t Schip erg aanvallend. Branco van den Boomen wist in de 91 minuut een strafschop binnen te werken. Niet veel later maakte Steven Berghuis in de 97e minuut op mooie wijze de gelijkmaker.

Door deze twee late treffers maakt Ajax in Noorwegen nog kans om de tussenronde van de Conference League te overleven. De club moet dit wel doen zonder aanvoerder Steven Bergwijn. Hij is nog altijd niet fit genoeg om mee te doen. Berghuis kon tegen NEC niet spelen, maar gaat het duel tegen Bodø wel halen. Gloednieuwe aankoop Jordan Henderson is ook niet helemaal pijnvrij en moet misschien op de bank plaatsnemen tegen de Noorse club.

Wedtip Bodø/Glimt – Ajax

De heenwedstrijd in Amsterdam eindigde in 2-2. Ajax had de bal en Bodø profiteerde van de ruimtes in de achterhoede van de Amsterdammers. De Noren zijn zelfs de favoriet voor dit duel. Ajax scoort vrij gemakkelijk onder Van ‘t Schip, maar incasseert ook veel doelpunten. Daarom de tip: wedden op ‘meer dan 3,5 doelpunten’, Deze weddenschap heeft een odd van 2.08 bij Unibet.

Meer dan 3,5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AS Roma – Feyenoord

AS Roma heeft onder Daniele De Rossi een positieve ontwikkeling doorgemaakt. De voormalig topvoetballer staat net één maand voor de groep en in die tijd heeft hij met Roma al zes officiële wedstrijden gespeeld. Er werd verloren van koploper Internazionale (2-4), maar verder werd er in de Serie A alleen maar gewonnen. In De Kuip eindigde het heenduel in een gelijkspel. Nadat de Italiaanse ploeg met een achterstand de rust inging kopte Romelu Lukaku zijn club langszij.

Op zondag ging Roma in de Italiaanse competitie op bezoek bij Frosinone. Deze wedstrijd werd met 0-3 gewonnen. Dit lukte onder andere door een waanzinnig doelpunt van Dean Huijsen. De Rossi was tijdens dit duel duidelijk bezig met de wedstrijd tegen Feyenoord. Afgelopen zondag stonden er zeven andere spelers op het veld vergeleken met de wedstrijd tegen de Rotterdammers. Sterspeler Paulo Dybala kwam helemaal niet in actie, waardoor hij fris is voor de beslissende wedstrijd in de tussenronde van de Europa League.

Feyenoord kwam afgelopen week vlak voor rust op voorsprong tegen AS Roma. De Kuip ontplofte toen Igor Paixão de 1-0 binnen wist te werken. De Italianen kwamen helaas nog langszij, waardoor alles nog mogelijk is voor beide ploegen. Feyenoord weet wat het moet doen. Bij een overwinning in Rome is de club door naar de achtste finales van de Europa League. Bij een gelijkspel moet er een verlenging aan te pas komen en bij een nederlaag is het logischerwijs direct klaar.

Op zondagmiddag namen de Rotterdammers het op tegen RKC Waalwijk. Doelman Etienne Vaessen kreeg in de eerste helft een discutabele rode kaart voor hands. Feyenoord stond bijna een uur lang met een man meer op het veld. Ondanks dat voordeel duurde het een lange tijd voordat de ploeg wist te scoren. Mats Wieffer kopte vijf minuten voor tijd het winnende doelpunt binnen.

Santiago Giménez begon het seizoen fantastisch. Alles wat de Mexicaan aanraakte veranderde in goud, hij bleef maar scoren. De laatste maand heeft hij echter wat meer moeite om het net te vinden. Op 14 januari was hij voor het laatst direct betrokken bij een doelpunt. Feyenoord kan zijn treffers goed gebruiken tegen Roma.

Wedtip AS Roma – Feyenoord

AS Roma wordt door de bookmakers gezien als de favoriet voor deze wedstrijd. Kijkende naar de onderlinge resultaten tussen de twee clubs in de afgelopen seizoenen is dat niet gek. Feyenoord is verre van kansloos in Rome, maar zal een aantal momenten zeker onder druk komen te staan. De twee lijken eigenlijk best aan elkaar gewaagd te zijn. Onze tip is daarom om te wedden op het eindresultaat ‘gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.60 bij Unibet.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie