Preview: Chelsea of Liverpool, wie gaat er met de EFL Cup vandoor dit seizoen?

Foto: Preview: Chelsea of Liverpool, wie gaat er met de EFL Cup vandoor dit seizoen?

Het seizoen duurt nog lang, maar de eerste prijs gaat al verdeeld worden in Engeland. Het is tijd voor de finale van de EFL Cup. De twee clubs die in de finale staan verschillen flink van elkaar. Voor de een is het een unieke kans op eremetaal dit seizoen, terwijl de ander hoopt een mooiere prijs te gaan winnen. Lees hier onze voorbeschouwing op Chelsea – Liverpool.

Chelsea: teaminfo en vorm

Twee speelrondes geleden stond Chelsea op 31 punten uit 23 wedstrijden in de Premier League. Dat is een interessante statistiek, omdat dit exact hetzelfde aantal is als een jaar geleden. Destijds stonden de Londenaren net als nu op de tiende plek. Deze slechte prestaties kostte uiteindelijk coach Graham Potter in april zijn kop. Het is de vraag of Mauricio Pochettino meer krediet heeft opgebouwd bij eigenaar Todd Boehly.

Want er is niet echt een peil te trekken op Chelsea dit seizoen. Er is weer met honderden miljoenen gesmeten om een selectie samen te stellen en over de helft van de competitie wordt voornamelijk gestreden om een plekje in het linkerrijtje. Van de aankopen lijkt er eentje een schot in de roos te zijn geweest. Cole Palmer kwam over van Manchester City en was tot dusverre goed voor veertien goals en negen assists.

De EFL Cup is een unieke kans voor Chelsea om dit seizoen nog met een klein gouden randje af te sluiten. Tot nu toe werden in dit toernooi al AFC Wimbledon (2-1), Brighton & Hove Albion (1-0), Blackburn Rovers (2-0), Newcastle United (1-1, winst na strafschoppen) en Middlesbrough (1-0 verlies en 6-1 winst) verslagen. Palmer was ook belangrijk in dat laatste duel door twee keer te scoren.

Er zijn verschillende spelers teruggekeerd van blessures, maar met Marc Cucurella, Benoît Badiashile, Wesley Fofana, Reece James, Lesley Ugochukwu en Roméo Lavia zijn er nog steeds zes afwezig. Palmer zal een belangrijke rol spelen in de rug van spits Nicolas Jackson. Op doel zullen we opnieuw Đorđe Petrović zien. De Servische sluitpost verving Robert Sánchez tijdens diens blessure en zal zijn plek waarschijnlijk behouden.

Cole Palmer scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Liverpool: teaminfo en vorm

Voor Chelsea is dit een unieke kans op eremetaal dit seizoen, maar dat geldt niet voor Liverpool. Nadat coach Jürgen Klopp bekendmaakte aan het einde van het seizoen te gaan vertrekken is het duidelijkk dat de Duitser bezig is aan zijn afscheidstoernooi bij The Reds. En dat zou wel eens een hele mooie kunnen worden. Zo staat Liverpool in de competitie bovenaan, al is de marge klein. Qua verliespunten is de voorsprong op Manchester City en Arsenal één en twee punten.

De drie clubs blijven elkaar uitdagen en goede prestaties neerzetten. De 3-1-nederlaag bij Arsenal van enkele weken geleden was dan ook pijnlijk voor Klopp en zijn mannen. Daarna werd wel de rug gerecht. Achtereenvolgens werden Burnley (3-1), Brentford (1-4) en Luton Town (4-1) verslagen. Sowieso doelpunten genoeg bij Liverpool, want in de laatste zeven officiële duels wisten beide teams tot minimaal één doelpunt te komen.

In de EFL Cup mocht Liverpool een ronde later instromen omdat het in tegenstelling tot Chelsea ook Europees actief is. Er werd in eerdere rondes afgerekend met Leicester City (3-1), Bournemouth (1-2), West Ham United (5-1) en Fulham (2-1 en 1-1). Het lukte dus ook hier niet om wedstrijden zonder tegendoelpunten neer te zetten. Daarentegen wel genoeg goals voor; Liverpool wist 21 keer te scoren in de laatste zes officiële wedstrijden.

Het lijstje afwezigen is een behoorlijke voor Liverpool. Alisson Becker, Stefan Bajcetic, Joël Matip, Trent Alexander-Arnold, Thiago Alcântara, Curtis Jones en Diogo Jota zijn er sowieso niet bij, waar het meespelen van Dominik Szoboszlai, Mohamed Salah en Darwin Núñez ook onzeker is. Door deze afwezigen mogen Caoimhin Kelleher, Conor Bradley, Ryan Gravenberch en Wataru Endo uitkijken naar een plekje in de basisopstelling.

Vorige ontmoetingen

Er is een opvallende trend in wedstrijden tussen Chelsea en Liverpool. Van februari 2022 tot en met augustus 2023 speelden de twee namelijk vijf keer op rij gelijk tegen elkaar. Dit behelst ook twee bekerduels, waar Liverpool in beide gevallen de strafschoppen beter nam. Ruim drie weken geleden kwam verandering aan deze reeks, want Liverpool wist in eigen huis met 4-1 van Chelsea te winnen in de Premier League.

Wedtip Chelsea Liverpool

Als je een paar jaar geen voetbal hebt gevolgd, zou je zeggen dat dit een spannende strijd is tussen twee topclubs. Maar de praktijk is anders, want kwalitatief is het duidelijk dat Liverpool de grote favoriet is. Het is alleen de vraag of de blessures geen roet in het eten gaan gooien. Toch tippen wij de voorspelling ‘Liverpool wint’. Hiervoor krijg je een odd van 2.23 bij Unibet.

Liverpool wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie