Preview: Blijft Bayern overeind tegen Leipzig?

Foto: Preview: Blijft Bayern overeind tegen Leipzig?

De sfeer rondom Bayern München is om te snijden. Thomas Tuchel staat enorm onder druk en kan drie punten in de competitie goed gebruiken. Met RB Leipzig treft de ploeg uit Beieren een zware tegenstander. Kan Bayern in het spoor blijven van koploper Bayer Leverkusen? In deze voorbeschouwing kan je informatie vinden die je helpt bij het wedden op het duel Bayern München – RB Leipzig.

Bayern München: teaminfo en vorm

Het is rumoerig bij Bayern München. Trainer Thomas Tuchel staat onder enorme druk. Na meerdere nederlagen kwam afgelopen dagen naar buiten dat de oefenmeester aan het einde van dit seizoen vertrekt. Tot dan zitten de spelers nog opgescheept met de Duitser. De club doet de bijnaam FC Hollywood momenteel eer aan.

Onder leiding van Tuchel werd Bayern al snel uitgeschakeld in de DFB-Pokal. De achterstand op koploper Bayer Leverkusen is ondertussen opgelopen tot acht punten. Als klap op de vuurpijl werd in de eerste ontmoeting met Lazio Roma in de Champions League ook nog eens verloren.

De club heeft de laatste drie wedstrijden verloren. Zo werd het team gedeclasseerd door Bayer Leverkusen in een onderlinge wedstrijd. Bayern kwam er niet aan te pas en verloor met 3-0. Daarna werd er met 1-0 van Lazio verloren in Europees verband. Dit kwam onder andere omdat Dayot Upamecano een domme rode kaart pakte.

Afgelopen weekend pakte Upamecano wederom rood en verloor de Beierse ploeg met 3-2 van Bochum. Voor de huidig kampioen van de Bundesliga is er weinig tijd om te herstellen. Met Leipzig als tegenstander staat er wederom een lastig affiche op het programma. Tuchel mag dan nog wel op de bank zitten, maar hij moet wel snel gaan winnen. Anders gaat hij het einde van het seizoen niet halen.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

RB Leipzig: teaminfo en vorm

Het RB Leipzig van Marco Rose begon uitstekend aan de Bundesliga. Na zestien speelrondes stond de club op de derde plaats. Na de winterstop zaten de spelers even in een dipje. Er werd verloren van Eintracht Frankfurt (0-1), Bayer Leverkusen (2-3) en Stuttgart (5-2). Door deze nederlagen zakte de ploeg enorm af. De achterstand op koploper Bayer Leverkusen is momenteel achttien punten. De derde plaats is echter nog wel in het vizier van de ploeg. Stuttgart heeft zes punten voorsprong op Leipzig.

In de achtste finale van de Champions League nam Leipzig het vorige week op tegen Real Madrid. Brahim Díaz scoorde een mooi doelpunt. Dit was direct de enige treffer van de wedstrijd. Leipzig staat dus 0-1 achter en moet in Madrid winnen volgende keer mochten ze nog wat willen in de Champions League.

Afgelopen speelronde werd Borussia Mönchengladbach met 2-0 verslagen. Xavi Simons en Loïs Openda waren de twee doelpuntenmakers voor Leipzig. Simons is dit seizoen belangrijk voor de club met zijn doelpunten en assists. Met 6 treffers staat hij tweede op de lijst van clubtopscorer in de Bundesliga. Naast die doelpunten gaf hij ook nog eens zeven assists. De Belg Openda blinkt vooral uit voor de goal. Met zestien doelpunten is hij met afstand de meest scorende speler van Leipzig.

Loïs Openda scoort

Onderling resultaat

De vorige ontmoeting tussen deze twee eindigde in 2-2. Leipzig kwam in eigen huis op een 2-0 voorsprong, maar kon de overwinning niet over de streep trekken. Tijdens de Duitse Supercup lukte dat de ploeg wel. Dani Olmo was tijdens deze wedstrijd fantastisch. Dankzij een hattrick van hem won Leipzig toentertijd met 0-3.

Wedtip Bayern München – RB Leipzig

Ondanks dat de vorm van Bayern München niet goed is, moet je die ploeg nooit onderschatten. Leipzig kwakkelde de laatste weken ook met de vorm. De twee clubs zijn enorm aan elkaar gewaagd. De spelers van Bayern moeten echter iets laten zien tegen Leipzig. Al is het alleen maar voor de eer. Daarom de tip: wedden op ‘Bayern München wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.72 bij Unibet.

Bayern München wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie