Pogba rekent niet op dopingstraf: “Optimistisch”

Foto: Pogba rekent niet op dopingstraf: “Optimistisch”

Paul Pogba staat alweer enkele maanden langs de kant. Niet omdat de middenvelder kampt met een blessure, maar omdat hij moet vrezen voor een langdurige schorsing vanwege het gebruik van doping.

Mogelijke schoring voor Pogba

De 30-jarige Fransman kwam in 2012 in het eerste team van Juventus terecht en maakte vier jaar later voor meer dan 100 miljoen euro de overstap naar Manchester United. Een groot succes werd de samenwerking tussen beide partijen echter nooit, waardoor hij anderhalf jaar geleden weer terugkeerde bij Juventus.

In Italië hoopte hij nog jarenlang veel successen te beleven, maar dat liep dit seizoen anders. Na de wedstrijd tegen Udinese, die half augustus plaatsvond, werd hij namelijk betrapt op het gebruik van doping. De Franse voetballer testte positief op het gebruik van testosteron en moet daarom vrezen voor een jarenlange schorsing.

Zaakwaarnemer Pimtenta reageert op situatie

Pogba vroeg nog wel een second opinion aan, die niets aan de kwestie veranderde. Waar een schorsing van vier jaar boven zijn hoofd hangt, verwachten Italiaanse media dat het om een schorsing van twee jaar zal gaan. Zelf hoopt Pogba, die tijdelijk geen salaris meer van Juventus krijgt, dat hij snel weer zijn rentree kan maken.

Zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta sprak deze week met Sky Sport Italia en besloot in te gaan op de kwestie. De belangenbehartiger ziet een strijdbare Pogba die hoopt om snel weer te voetballen. “Hij is optimistisch en hard aan het werk. Hij bereidt zich voor en wanneer het mogelijk is, is hij er klaar voor”, zo liet Pimenta optekenen.

Pakt Juventus dit seizoen de landstitel?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk het niet
31+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie