‘Peter Bosz moet geïrriteerd zijn’

Foto: ‘Peter Bosz moet geïrriteerd zijn’

De spelers en staf van Borussia Dortmund waren gisteren not amused na de Champions League-wedstrijd in het Philips Stadion tegen PSV (1-1 gelijkspel). Maar volgens de Duitse media hadden ze juist ‘amused‘ moeten zijn, want onze oosterburen vonden de Eindhovenaren gewoonweg beter dan hun Bundesliga-tegenstander.

Duitse media: ‘PSV was beter dan Borussia Dortmund’

“Zeker de tweede helft was PSV lange tijd gewoon de betere ploeg”, schrijft BILD bijvoorbeeld. “PSV bleef steeds actief, zelfs als het geen kansen creëerde. Vanuit BVB-oogpunt is een gelijkspel een erg goed resultaat, vooral vanwege het spelbeeld.”

Ook Die Welt rept van een ‘ontsnapping’: “Veel lof is er niet te vinden voor BVB. De ploeg was slordig en verloor de controle aan PSV. Het grote geluk is dat het niet slecht afliep. Ondanks een slechte prestatie mag Dortmund nog altijd hopen op de eerste kwartfinale sinds 2021.”

“Anders dan in de groepsfase, wist Dortmund nu geen grip op de tegenstander te krijgen”, aldus het medium. “PSV was de betere ploeg. Dortmund worstelde met de speelstijl van de Eindhovenaren. Het resulteerde in een gebrekkige opbouw, gebrek aan grip en daardoor was er nooit controle over de wedstrijd. PSV had moeten winnen, maar met alle moeite redde BVB de meubelen.”

Irritatie bij Peter Bosz?

Der Spiegel is het daarmee eens: “Mats Hummels, de recordman met de meeste Europese wedstrijden ooit voor BVB, was woedend over de strafschop. Alleen moet zijn trainer gewoon een slechte prestatie van het team gezien hebben. En Peter Bosz? De ex-trainer van Dortmund moet geïrriteerd zijn. Geïrriteerd, omdat zijn team deze wedstrijd niet won. De Duitsers hadden op ieder vlak problemen in Eindhoven.”

Zou hij geïrriteerd moeten zijn?

  • Ja
  • Nee
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie