Peter Bosz: ‘Dat verdienden we niet’

Foto: Peter Bosz: ‘Dat verdienden we niet’

Op zijn persconferentie na afloop van de Champions League-ouverture tussen PSV en Borussia Dortmund ging oefenmeester Peter Bosz van de thuisploeg natuurlijk wat dieper in op het penaltymoment, dat vrijwel de hele wedstrijd in zijn greep hield. Toch hield hij zich ook op de vlakte.

Bosz over PSV-penalty: ‘VAR heeft gekeken…’

“Ik heb het gezien, maar niet goed. Ik zat er te ver vanaf”, zei hij over het moment dat Mats Hummels Malik Tillman neerhaalde, waarbij de Duitser echter óók de bal speelde. “Dan kijk je naar de reacties van de Dortmund-spelers en dat zegt vaak ook veel. Zij waren het er duidelijk niet mee eens. Er zit een VAR en die heeft gekeken en heeft de situatie anders beoordeeld.”

Bosz benadrukte vervolgens: “Los van of het een terechte penalty was, ik denk dat de uitslag oké was. We verdienden het ook niet om hier te verliezen.”

In het verleden kon de trainer nogal eens aanvallend ingrijpen, om zijn elftal wat meer energie te geven. Dinsdagavond beschikte hij echter niet over Noa Lang en Guus Til (geblesseerd) en Yorbe Vertessen (vertrokken). Noodgedwongen posteerde Bosz Ricardo Pepi op linksvoor: “Ik heb Yorbe bewust laten gaan, dus daar moet ik nu niet over klagen. Het is ook duidelijk waarom er geen vervanger voor hem is gekomen. Aan de andere kant biedt dat ook andere jongens weer kansen, zoals Pepi. Over drie weken is Guus Til wel terug voor de return. Hij is ook een aanvallende optie.”

De Jong op onbewoond eiland

Luuk de Jong stond op een eilandje in Eindhoven: “Bij ons was de laatste pass vaak niet goed en Luuk werd niet vaak in stelling gebracht. Het is ook zo dat hij niet tussen twee kleuters in stond. Met Teze hebben we iemand die de kwaliteiten heeft om Luuk te vinden met voorzetten. Dat is vaak een wapen van ons. Maar alles blijft nog mogelijk richting de return in Dortmund.”

Had PSV Vertessen moeten houden?

  • Ja
  • Nee
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie