Perez hard voor Ajax: “Niet anders dan bij al die andere middenmoters”

Foto: Perez hard voor Ajax: “Niet anders dan bij al die andere middenmoters”

Kenneth Perez vindt dat Ajax vooral op aanvallend gebied stappen heeft gezet, maar stelt ook dat het op verdedigend vlak nog altijd broos oogt. Ook tegen Heracles Almelo kregen de Amsterdammers een flink aantal kansen tegen en moest het twee tegentreffers slikken.

Verdedigend broos Ajax

“Aanvallend gezien was dit wel één van de beste wedstrijden van Ajax”, begint Perez nog wel complimenterend bij het ESPN-programma Dit was het Weekend. De loopjes ten opzichte van elkaar, de driehoekjes, het was dynamisch ten opzichte van elkaar met heel veel positiewisselingen.”

Verdedigend gezien was Perez echter totaal niet onder de indruk. “Maar goed, het euvel is al het hele seizoen, en dat zal niet veranderen, dat er veel te veel kansen weggegeven worden. Maar dat is niet anders dan al die andere middenmoters, die geven ook heel veel kansen weg. Bij Ajax valt het dan op, omdat daarvan wordt verwacht dat ze beter zijn.”

Aanvalsspel Ajax geprezen

Volgens Perez heeft ook Ajax-trainer John Van ‘t Schip op dat vlak nog geen verbetering weten aan te brengen. “Er zijn gewoon heel veel mogelijkheden voor de tegenstander om tot grote kansen te komen en dat is niet zozeer verbeterd ten opzichte van de vorige trainer (Maurice Steijn, red.). Wat wel veel beter is onder Van ’t Schip is het aanvalsspel en de bereidheid om er iets van te maken.”

Collega-analist Marciano Vink weerspreekt echter de woorden van Perez. “Het aanvalsspel is gewoon veel beter. In eigen huis zijn er ook hele fases waarin het aanvalsspel gewoon goed is. Dat komt het vaak aan op details op het middenveld: hoe sta je, stapt Tahirović in of niet? Daar ontstaan de problemen voor Ajax verdedigend. Maar je kan niet van de laatste plaats naar plaats vijf als er niks verbeterd is.”

Heeft Perez gelijk?

  • Ja, Ajax is verdedigend te zwak
  • Nee, Ajax heeft ook verdedigend gezien stappen gezet
340+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie