Pepi beslist PSV-Twente in ‘dying seconds’

PSV heeft op zondagavond met 1-0 van FC Twente gewonnen in het Philips Stadion. Eigenlijk leek het duel uit te draaien op een 0-0 gelijkspel, maar in de blessuretijd was daar Ricardo Pepi die het deed voor de Eindhovenaren. Hij maakte de winnende goal in de zevende (!) minuut van de extra tijd en kreeg het publiek op de banken.

Doelpunt in laatste minuut bezorgt PSV overwinning

In de eerste helft hadden de Eindhovenaren van oefenmeester Peter Bosz het beste van het spel, al creëerde de nummer één van de Eredivisie betrekkelijk weinig kansen. Wél werd de paal geraakt door Luuk de Jong en kreeg Guus Til een grote kopkans, maar die mogelijkheden werden allebei niet benut.

Na de pauze ontbrandde de kraker in de lichtstad van Nederland volledig. En dat begon allemaal met een doelpunt dat niet werd gegeven. Myron Boadu kopte de bal tegen de touwen, maar scheidsrechter Joey Kooij floot de aanval af wegens een duwtje aan keeper Walter Benítez. De VAR had vervolgens opmerkelijk weinig tijd nodig om de situatie te beoordelen.

Wat volgde was een kansenregen. Vooral De Jong had er best eentje mogen maken, maar hij miste één keer, twee keer, zelfs drie keer en bovendien stond Lars Unnerstall (net als zijn collega aan de overkant) goed te keepen. Het spel golfde op en neer en beide ploegen konden de overwinning ruiken. Mitchel van Bergen had er bijvoorbeeld 0-1 van kunnen maken, maar oog in oog met Benítez was de goalie de winnaar.