PEC verslaat PSV in besloten oefenduel op De Herdgang

PEC Zwolle heeft PSV op een 1-3 oefennederlaag getrakteerd. In het treffen op De Herdgang waren de bezoekers te sterk voor de Eredivisie-koploper. Beide clubs traden niet met hun gebruikelijke basisopstellingen aan.

Zwollenaren zijn te sterk voor topclub

Bij de Eindhovenaren speelden onder meer de vaste reserves Joël Drommel, Shurandy Sambo, Armando Obispo, Patrick van Aanholt en Ricardo Pepi mee. De rest van de ploeg bestondt uit jonge talenten. Ook De Blauwvingers stelden niet de gebruikelijke A-ploeg op.

Anthony Fontana opende na 25 minuten de score voor de ploeg van Johnny Jansen. PEC ging met een 0-2 voorsprong rusten, nadat Anouar El Azzouzi de marge verdubbelde. De 17-jarige Jaden de Guzmán, de zoon van Spartaan Jonathan. bracht de spanning terug in de wedstrijd, vlak na rust: 1-2. Tolis Vellios besliste het duel door een penalty te benutten, en bepaalde de eindstand op 1-3.

PSV bereidt zich deze dagen voor op de topper zaterdagavond tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA. PEC speelt zondagmiddag op Het Kasteel tegen Sparta Rotterdam.