‘Oud-speler levert Feyenoord tonnen op’

Foto: ‘Oud-speler levert Feyenoord tonnen op’

Zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord speelde Róbert Bozeník op 15 augustus 2021. Sindsdien werd de Slowaak aan twee clubs verhuurd en verkocht aan het Portugese Boavista. Toch kunnen de Rotterdammers nog een aardig bedrag over gaan houden aan Bozeník in de komende weken. De spits staat onder belangstelling van verschillende clubs en Feyenoord heeft een doorverkooppercentage afgedongen toen de aanvaller werd verkocht aan Boavista.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Bozeník kan Feyenoord tonnen opleveren’

In 2020 werd Róbert Bozeník naar verluidt voor 4 miljoen euro gekocht door Feyenoord. De Slowaaks international wist nooit door te breken en nadat hij was verhuurd aan Fortuna Düsseldorf vertrok de aanvaller het seizoen daarna naar Boavista. Ook dit was in eerste instantie via een huurconstructie, maar de Slowaak maakte indruk en de Portugese club hapte toe. Hierdoor werd Bozeník uiteindelijk voor 2.5 miljoen euro verkocht. Feyenoord maakte dus nog altijd verlies op de speler, maar er werd wel een doorverkooppercentage afgedongen. 1908.nl geeft aan dat het zou gaan om 20% van de volgende transfersom.

Het medium geeft verder aan dat onder andere Torino, Bologna en Lille interesse in de diensten van de rechtsbenige spits hebben. Dit seizoen staat Bozeník in zestien wedstrijden als op 8 doelpunten en 2 assists. Op het moment dat Lille aan de vraagprijs van 6 miljoen euro voldoet krijgt Feyenoord ruim 7 ton daarvan. Zo zie je maar weer dat een speler jaren later nog altijd geld in het laatje kunnen brengen.

Heeft Feyenoord een fout gemaakt met het verkopen van Bozeník?

  • Ja, hij had meer kansen moeten krijgen
  • Hij had niet misstaan op de bank
  • Nee, hij was gewoon niet goed genoeg
222+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie