Oranje Leeuwinnen niet naar Spelen door zwak optreden

Foto: Oranje Leeuwinnen niet naar Spelen door zwak optreden

De Oranje Leeuwinnen ontbreken op de Olympische Spelen komende zomer in Parijs. Op eigen veld had het weinig in te brengen tegen Duitsland, waardoor de ploeg van Andries Jonker op de vierde plaats eindigde in de Nations League.

Nederland verliest kansloos van Duitsland in Friesland

De belangen in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen waren groot woensdagavond, met een ticket voor de Olympische Spelen op het spel. In aanloop naar het belangrijke treffen moest Jonker twee keer een domper incasseren. Zo waren Vivianne Miedema en Victoria Pelova niet fit genoeg om te spelen. Daniëlle van de Donk was dat wel, hoewel de middenvelder een dag eerder nog ziek was. De aanwezigheid van Van de Donk ging ten koste van Damaris Egurrola, die genoegen moest nemen met een reserverol.

De Duitsers startten zeer agressief, waar de Leeuwinnen het erg lastig mee hadden. Oranje had totaal geen controle over de wedstrijd, en mocht van geluk spreken dat het niet vroeg op achterstand kwam. Eerst verlengde nota bene Oranje-speelster Caitlin Dijkstra een Duitse vrije trap, maar kopte de verdediger naast. Vervolgens kon Jule Brand de bal in kansrijke positie niet controleren.

Treffers in twee helft

Nederland kwam niet verder dan een wild schot van Van de Donk. Na een klein half uur spelen kwam het goed weg: Sjoeke Nuske schoot op de baal. Alexandra Popp kreeg ook nog twee goede mogelijkheden, maar de bal wilde er niet in voor de oosterburen. Ook in het tweede bedrijf kon Oranje geen vuist maken en viel de achterstand niet meer te voorkomen. In de 66ste minuut werd de bal met het hoofd verlengd en kon Klara Bühl bij de tweede paal in alle vrijheid scoren: 0-1.

Jonker viel weer terug op Eguroola, die hem onlangs nog redde met twee late goals. Dit keer zat dat er niet in. Een kwartier voor tijd werd de beslissing geforceerd in Duits voordeel. Lea Schüller kon hard raak knikken en zorgde voor een flinke dreun voor Nederland.

Door dit zwakke optreden zal Nederland ontbreken in Parijs. De olympische droom is ten einde, terwijl Duitsland zich daar wel mag meten met de top.

Scoreverloop: 0-1 (66′) K.Bühl, 0-2 (78′) L.Schüller

Had je dit verwacht?

  • Jawel
  • Nee, een verrassing
232+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie