Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Oranje-knockout voor Xavi Simons’

Foto: ‘Oranje-knockout voor Xavi Simons’

Het huwelijk tussen het Nederlands elftal en Xavi Simons is tot nu toe nog geen gelukkige gebleken. De aanvallende middenvelder, onder contract staand bij Paris Saint-Germain, imponeerde al wel bij clubs als PSV en RB Leipzig, maar kan dat nog niet etaleren in Oranje. Wordt het EK opnieuw een fiasco voor Simons, dan kan dat mogelijk gevolgen hebben voor zijn verdere interlandcarrière en dreigt een Clarence Seedorf-scenario. Clubvoetballer op topniveau, maar ongelukkig in Oranje.

Koeman hoopt op ommekeer voor Xavi Simons in Oranje

Ronald Koeman heeft echter de hoop dat het anders gaat lopen met Simons. “Het gaat komen”, klinkt de bondscoach van Oranje in De De Telegraaf. “Ik denk dat we hem daarvoor ook de tijd moeten geven. Soms heb je ook een wedstrijd, waarin hij belangrijk is met een goal en assist, nodig om over een punt heen te komen.”

Koeman ziet dat Simons zijn stinkende best doet op de trainingen. “Wat ik nu op de trainingen zie, is dat hij ongelofelijk gedreven is, keihard werkt en heel veel kwaliteit heeft. Dan is het aan hem om daar op een goede manier mee om te gaan en zichzelf niet over de kop te lopen.” De kans is groot dat Simons zich maandagavond mag bewijzen in de oefenwedstrijd tegen IJsland.

Simons heeft balans in zijn spel nodig

Volgens de bondscoach moet Simons zorgen dat er meer balans in zijn spel komt. “Op de momenten dat hij een actie kan maken en de momenten dat hij voor balbezit moet kiezen. Hij is een geweldig talent en op basis van wat ik nu heb gezien, ben ik super tevreden over zijn invulling. Natuurlijk speelt hij wat anders dan bij Leipzig, waar hij meer vanaf de linkerkant naar binnen speelt. Bij mij speelt hij meer van de rechterkant naar binnen, maar dat is voor hem geen reden om niet zijn niveau te halen.”

Verwacht jij dat Simons ook in Oranje gaat presteren?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat gaat hem niet worden
2858+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie