‘Oranje-international heeft carrière verkloot’

Foto: ‘Oranje-international heeft carrière verkloot’

Ooit was hij één van de sterspelers van Ajax en een vast gezicht in het Nederlands elftal, maar inmiddels heeft Donny van de Beek toch wel een flink jasje uitgedaan. De middenvelder van Manchester United maakt het seizoen af bij Eintracht Frankfurt, maar Sjoerd Mossou vindt dat de oud-Ajacied ‘zijn carrière wel een klein beetje verkloot heeft’.

‘Donny van de Beek heeft carrière verkloot’

In de AD Voetbalpodcast komt de journalist aan het woord: “Ik heb er toch wel een beetje een dubbel gevoel bij. Fan is een groot woord, maar ik vond Van de Beek altijd een leuke speler. Het is ook een leuke jongen. Hij heeft zijn carrière wel een beetje verkloot de laatste jaren. Hij had al veel eerder moeten vertrekken bij United.”

“Hij had geen enkel perspectief meer onder Ten Hag, een trainer die hem op waarde zou moeten schatten”, vervolgt hij. Van de Beek en de United-coach werkten eerder natuurlijk succesvol samen in de Johan Cruijff ArenA. “Van de Beek kwam bij United helemaal niet in de plannen van Ten Hag voor, maar besloot toch te blijven. Hij streek er natuurlijk ook een geweldig salaris op.”

Oranje

Mossou is van mening dat de middenvelder ‘te veel jaren heeft weggegooid’: “Hij was een speler die in het Nederlands elftal speelde, een grote belofte. Van de Beek heeft gewoon de verkeerde keuze gemaakt. United is een club op zijn retour. Hij had er ook veel concurrentie en is nu eigenlijk alleen maar minder geworden in plaats van beter.”

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
2714+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie