Opvallende Ajax-uitblinker: “Beste man van het veld”

Foto: Opvallende Ajax-uitblinker: “Beste man van het veld”

Kristian Hlynsson maakte tegen Sparta Rotterdam opnieuw veel indruk op Karim El Ahmadi. De analist sprak zaterdagavond in De Eretribune op ESPN zeer enthousiast over de kwaliteiten van de aanvallende middenvelder.

Enthousiasme over kwaliteiten Hlynsson

Het 19-jarige talent startte aan het begin van het seizoen nog in Jong Ajax, maar knokte zich de laatste maanden langzaam in het eerste team. Sinds de komst van John van ‘t Schip krijgt hij steevast een basisplaats en lukt het hem vrijwel wekelijks om een hoog niveau aan te tikken, waarvan Ajax volgens El Ahmadi flink profiteert.

Waar de Amsterdammers voorin met Steven Berghuis, Brian Brobbey en Steven Bergwijn spelen, moet Hlynsson daarachter op het middenveld voor ruimte zorgen voor zijn ploeggenoten. Tegen Sparta zag El Ahmadi dat dit de IJslander wederom goed lukte, waardoor de voorste drie spelers werden geholpen.

“Hij maakt het voor Steven Berghuis alleen maar makkelijker”, zo legt de voormalig voetballer uit. “Hij trekt steeds naar de buitenkant en daardoor blijft Brian Brobbey ook minder gedekt. Ajax speelt dan ook aanvallend veel beter en dat komt door de loopacties van Hlynsson. Voor mij de beste man van het veld.”

Druk programma van Ajax

Het lukte Hlynsson door het drukke programma niet om de gehele wedstrijd uit te spelen. Na ruim een uur spelen liet hij zich vervangen voor Jaydon Banel. Vóór de winterstop heeft Hlynsson nog drie wedstrijden met Ajax te spelen. Donderdag staat de Europa League-ontmoeting met AEK Athene (thuis) op het programma, waarna duels met PEC Zwolle (thuis) en Hercules (uit) wachten.

Gaat Hlynsson de Europese top halen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
316+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie