Op de vlucht voor Ten Hag? ‘Hele seizoen op de bank…’

Foto: Op de vlucht voor Ten Hag? ‘Hele seizoen op de bank…’

Oefenmeester Erik ten Hag werkte bij Ajax met allerlei jonkies, die hij week in week uit de kans gaf. Bij Manchester United werkt het allemaal echter anders en Anthony Elanga ondervond dat aan den lijve. De jonge Zweed trok zijn conclusies en liet The Red Devils achter zich voor Nottingham Forest, maar was dat een vlucht voor Ten Hag? Die vraag beantwoordt hij in gesprek met SoccerNews.nl.

Vertrok Anthony Elanga bij Manchester United door Erik ten Hag?

“Of Ten Hag de reden was dat ik wegging bij United?”, begint Elanga, die inmiddels aan de zijde van Ibrahim Sangaré speelt op City Ground. “Nee, dat zou ik niet zo zeggen. Ik wilde gewoon spelen, dat was vooral belangrijk voor me. Ik ben jong en wil niet het hele seizoen op de bank zitten, weet je wel? Als je jong bent wil je spelen, wil je fouten maken, je wilt risico nemen. Maar hij was niet de reden voor mijn vertrek. Ik heb me daar (op Old Trafford, red.) vooral op mezelf gefocust, niet op anderen.”

Misschien had Elanga echter wel wat meer van Ten Hag verwacht, zeker na de succesvolle periode van de Tukker in de Johan Cruijff ArenA. Jonge pelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek floreerden onder de vleugels van de huidige United-manager… “Natuurlijk heb ik ook gezien wat hij bij Ajax heeft gedaan. Maar als je dan naar Engeland komt is alles anders. Hij heeft verschillende spelers beter gemaakt, Ryan Gravenberch bijvoorbeeld, die nu bij Liverpool speelt. Maar ik wilde gewoon mijn kans grijpen en ergens anders heen gaan. En dat is een goede beslissing geweest, want bij Forest heb ik het naar mijn zin.”

Antony

Op dit moment staat Antony rechtsvoor bij The Red Devils en de Braziliaan ligt week in week uit onder vuur bij de media én de fans. Had Elanga het niet beter kunnen doen? “Antony is een geweldige speler en een mooi persoon. We hadden veel contact toen ik bij United zat en ook nu praten we nog weleens. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij daar veel doelpunten gaat scoren, dat kon ik al zien op de trainingen.”

“I believe in God”

De Zweed wil nog één ding kwijt: “Ik geloof in God en Hij vertelde me dat ik naar Nottingham moest gaan en Antony zit nog bij United. Maar daar gaat hij echt wel succes hebben.”

Had jij meer verwacht van Ten Hag bij United?

  • Ik wel
  • Ik niet
360+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie