Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet

Foto: Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet

Joseph Oosting baalt enorm van de situatie met Joshua Brenet. De trainer van FC Twente kan niet meer beschikken over de rechtsback, aangezien de club bezig is met contractontbinding. Brenet werd veroordeeld tot een gevangenisstraf en een taakstraf.

FC Twente-trainer Joseph Oosting kan niet meer beschikken over Joshua Brenet

Het vertrek van Brenet is in Enschede een harde klap voor zowel de selectie als Oosting. “Heel veel mensen zullen het misschien niet verwachten, maar Joshua (Brenet, red.) is een verbinder”, begint Oosting tegenover Tubantia. “Hij was een heel belangrijke jongen in de groep. Een absolute teamplayer die alles en iedereen bij elkaar houdt. Wij hebben allemaal een gevoel bij hem en ik ook.”

Begrip voor leiding

Oosting baalt van de situatie, maar snapt het standpunt van de clubleiding. “Ik begrijp de club, laat dat helder zijn. In het vervolg van de competitie moet blijken hoe groot de impact is. Ik hoop dat de jongens goed reageren. Feit is dat we nog steeds een hele goede selectie hebben.”

Afgelopen wedstrijden vond Brenet zijn oude vorm terug bij de nummer drie van de Eredivisie. “Joshua is bepalend geweest in onze laatste wedstrijden. Hij maakte weer goals en was goed voor een assist. Met zijn flexibiliteit, loopacties en diepgang kon hij het verschil maken. Die kwaliteiten gaan we dus missen.” Alfons Sampsted lijkt de meest logische vervanger in de basisploeg voor Brenet, al is ook Youri Regeer een optie.

Een grote aderlating voor Twente?

  • Echt wel
  • Valt reuze mee
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie