Ontevreden Berghuis haalt uit: “Moeten naar onszelf kijken”

Foto: Ontevreden Berghuis haalt uit: “Moeten naar onszelf kijken”

Steven Berghuis is opgelucht dat Ajax donderdagavond alsnog een punt uit het duel met FK Bodø/Glimt heeft gehaald. Volgens de aanvaller neemt dat niet weg dat de Amsterdammers volgende week veel dingen beter zullen moeten doen.

Steven Berghuis ziet Ajax worstelen met Bodø/Glimt

Ajax stond na ruim een uur spelen op een 0-2 achterstand, waarmee uitschakeling in de Conference League nu al dichtbij kwam. Aan het einde van het duel draaide de thuisploeg echter alles om. Branco van den Boomen zorgde via een strafschop voor de aansluitingstreffer, terwijl Berghuis verantwoordelijk was voor de gelijkmaker.

Het betekent dat de ploeg van John van ‘t Schip volgende week in Noorwegen alsnog perspectief heeft om de volgende ronde van het derde Europese toernooi te bereiken. “We gaan met een redelijk goede uitgangspositie naar Noorwegen, waar we veel beter moeten spelen om deze ploeg te verslaan”, benadrukt Berghuis in gesprek met Veronica.

Analyse nodig voor Conference League-ontmoeting

Berghuis vindt het daarbij cruciaal om de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA uitgebreid te analyseren. “We zullen goed moeten kijken waar ze ons wegspelen. Dat deden zij goed, maar wij moeten daarin dingen veel beter doen als elftal. Complimenten aan hen, maar we moeten naar onszelf kijken hoe we hebben gespeeld.”

Het gevoel van de aanvaller zegt dat er veel dingen verkeerd gingen. “Dat zit in het druk zetten en een overtal creëren op het middenveld, wederom. Zij speelden ons gewoon weg en dan slaat de twijfel toe. Dat merk je in de ploeg, ook aan de bal.” Door de afwezigheid van Steven Bergwijn droeg Berghuis de aanvoerdersband.

Heeft Berghuis een goede wedstrijd gespeeld?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
498+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie