Ongeloof bij Manchester United: Chelsea buigt in blessuretijd achterstand om in zege

Erik ten Hag heeft op bezoek bij Chelsea een harde klap gekregen. In Londen slaagde Manchester United erin om knap terug te komen in de wedstrijd, maar in de absolute blessuretijd ging Chelsea er alsnog met de zege vandoor.

Chelsea op een vroege voorsprong

Waar Chelsea wederom in het rechter rijtje is terug te vinden, bezet Manchester United de zesde positie en wil het nog alles in het werk stellen om een Champions League-ticket te bemachtigen. Daarvoor was een overwinning bij Chelsea cruciaal, wat bepaald geen eenvoudige opgave was.

De thuisploeg kwam via Conor Gallagher namelijk razendsnel op een voorsprong te staan. Binnen vier minuten was het al raak, waardoor Manchester United aan de bak moest. Toen Cole Palmer uit een penalty ook nog eens de 2-0 op het scorebord zette, kregen de bezoekers het helemaal lastig.

Manchester United vecht zich terug

Na een half uur kwam Manchester United op stoom en maakte het direct de aansluitingstreffer. Alejandro Garnacho zette het doelpunt op zijn naam en gaf zijn team weer enigszins hoop. Nog voor de theepauze zorgde Bruno Fernandes hoogstpersoonlijk voor de gelijkmaker.

Manchester United ging na de theepauze naarstig op zoek naar de 3 punten en leek die ook te pakken. Garnacho maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. In de blessuretijd van de tweede helft ging het echter alsnog mis. Palmer schoot zijn tweede strafschop raak én maakte een minuut later eveneens de winnende treffer.

Scoreverloop: 1-0 (4′) Conor Gallagher, 2-0 (19′) Cole Palmer, 2-1 (34′) Alejandro Garnacho, 2-2 (39′) Bruno Fernandes, 2-3 (67′) Alejandro Garnacho, 3-3 (90+10′) Cole Palmer, 4-3 (90+11′) Cole Palmer