‘Onbegrijpelijk besluit’ Van Gaal zorgde voor grote teleurstelling

Foto: ‘Onbegrijpelijk besluit’ Van Gaal zorgde voor grote teleurstelling

Donyell Malen baalt nog altijd stevig ervan dat hij ruim een jaar geleden niet aanwezig was op het wereldkampioenschap in Qatar. De aanvaller begreep de beslissing van Louis van Gaal niet goed, zo vertelt hij bij de NOS.

Zware teleurstelling Malen onder Van Gaal

In aanloop naar het WK maakte de voormalig bondscoach meermaals van hem gebruik als invaller. Malen ging er dan ook vanuit dat hij aan het einde van 2022 mee zou gaan naar Qatar, maar niets was minder waar. Steven Bergwijn, Memphis Depay, Cody Gakpo, Noa Lang, Vincent Janssen, Luuk de Jong en Wout Weghorst kregen namelijk de voorkeur.

Malen behoorde daarom tot de afvallers die het eindtoernooi vanaf de eigen bank moesten zien. Aangezien hij een jaar eerder wel aanwezig was op het Europees kampioenschap, was het voor Malen een flinke mentale tik waarmee hij moest omgaan. “Het was een grote teleurstelling. Ik dacht: dit hoort niet en dit wil ik niet.”

Nieuwe periode bij Oranje breekt aan

De voorhoedespeler is blij dat de periode achter de rug is en dat hij onder Ronald Koeman meer speeltijd krijgt. Komende zomer wacht een nieuw eindtoernooi, ditmaal het EK in Duitsland. Het Nederlands elftal is in een poule geplaatst met Frankrijk en Oostenrijk. De derde tegenstander volgt uit een onderlinge strijd tussen Polen, Wales, Estland en Finland.

Welke tegenstander het ook wordt, Malen is klaar om het gevecht aan te gaan. “Elke voetballer wil spelen op een EK, dus ik ook”, benadrukt hij. De voetballer heeft er alle vertrouwen in dat Oranje ver kan komen. “We hebben een heel sterk team. We zitten op voorhand misschien niet bij de drie favorieten, maar op een eindtoernooi weet je nooit wat er kan gebeuren.”

Maakte Van Gaal het juiste besluit?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
343+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie