Officieel: Maarten Paes verlaat FC Utrecht

Foto: Officieel: Maarten Paes verlaat FC Utrecht

Het lag al in de lijn der verwachtingen en inmiddels is het ook definitief: Maarten Paes keert niet terug bij FC Utrecht. FC Dallas heeft zichzelf gepromoveerd van de keepers’ tijdelijke, tot zijn permanente werkgever door de koopoptie te lichten.

De 24-jarige Paes werd al verhuurd aan de Amerikaanse MLS-club, die erg enthousiast is over hem en dat met het definitief aantrekken ook laat blijken. Paes kwam in 2018 gratis over van NEC en debuteerde in augustus 2018 voor de hoofdmacht van de Domstedelingen. Hij werd uiteindelijk ook vaste goalie en zelfs jeugdinternational van Oranje, maar nadat hij zijn basisplaats verloor aan Fabian de Keijzer koos hij voor een huurtransfer naar Dallas.

In Amerika slikte hij dit seizoen pas twaalf tegentreffers in dertien wedstrijden. Het leverde vier clean sheets op. Voetbal International vult aan: “Daarnaast stopte Paes 77,4 procent van de schoten op doel. Slechts vijf keepers behaalden een hoger reddingspercentage in het afgelopen Major League-seizoen.”

Benamar

Utrecht neemt verder ook afscheid van de 25-jarige verdediger Benaissa Benamar, die werd verhuurd aan FC Volendam: contractueel werd vastgelegd dat de koopoptie automatisch geactiveerd zou worden als de club uit het vissersdorp zou promoveren. Dat is gebeurd.

TIP: Een ruime verdubbeling van je inleg als FC Dallas komend weekend verliest, op bezoek bij Austin FC!

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maarten Paes (@maartenpaes)

Paes is beter dan De Keijzer

  • Eens
  • Oneens
20+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie