Ochtendkranten zien ‘verdwaalde’ Oranje-dissonant: “Een raadsel”

Foto: Ochtendkranten zien ‘verdwaalde’ Oranje-dissonant: “Een raadsel”

Het Nederlandse elftal boekte donderdagavond een duidelijke 4-0 overwinning op Canada. De ochtendkranten zagen dat Oranje energiek oogden en hadden complimenten over voor uitblinker Jeremie Frimpong. Al zagen de ochtendbladen ook een duidelijke dissonant in het elftal van bondscoach Ronald Koeman.

Ochtendkranten zien flitsende Frimpong en dramatische Wijnaldum

Het Algemeen Dagblad spreekt van een ‘flitsende Frimpong’. “Hij is na gisteravond de nieuwe troetelbeer van de natie, want zo gaat dat in voetbal. Hij was er bij in Qatar, maar destijds nog geen factor in Oranje. Een zwaluw maakt bij Frimpong uiteraard ook nog geen zomer. Maar hij is nu de eerste bij wie je kunt denken: die kan de positie aan, zowel aanvallend als verdedigend.”

Ook Jerdy Schouten kan op de nodige complimenten rekenen. “Hij veroverde niet alleen tal van ballen, ook in balbezit speelde hij bij vlagen uitstekend. Hij zocht vaak de diepte en solliciteerde zo nadrukkelijk naar een basisplaats. Zolang vormgever Frenkie de Jong niet topfit is, is Schouten vooralsnog de eerste middenvelder met een groen vinkje achter zijn naam.”

Wijnaldum stelt teleur in Oranje

Georginio Wijnaldum kwam er echter een stuk minder vanaf. “Nederland leed te veel balverlies. Soms duurde het ook te lang voor een speler, aanvallende middenvelder Georginio Wijnaldum bijvoorbeeld, de bal onder controle had. Te weinig lukte”, stelt de Volkskrant. “Het was wachten op een bevlieging, op een individuele actie”. Daarvoor kreeg Memphis Depay wel de complimenten. “Hij durfde tenminste iets, meer dan alleen een witte haarband om zijn hoofd doen.”

Ook Trouw was absoluut niet te spreken over het optreden van Wijnaldum. “Het spel ging veelal langs hem heen. Verkeerde aannames, trage balbehandeling, veel risicoloze ballen en een gebrek aan scherpte typeerden zijn spel. Een vrije schietkans in de eerste helft verprutste hij. Het blijft een raadsel waarom Koeman denkt dat Wijnaldum nog van meerwaarde kan zijn op het EK.” De krant vond de aanvallende middenvelder ‘een verdwaalde indruk’ maken in het elftal van Koeman. “De man die tegenwoordig zijn geld verdient in de sportief laagwaardige competitie van Saudi-Arabië maakte een verdwaalde indruk in het stadion waar zijn carrière bij Feyenoord een flitsende start kreeg.”

Moet Koeman Wijnaldum niet meer opstellen?

  • Ja, lekker op de bank houden
  • Nee, gaat nog wel beter presteren
292+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie