Ochtendkranten vellen hard oordeel over ‘stuurloos’ Ajax

Foto: Ochtendkranten vellen hard oordeel over ‘stuurloos’ Ajax

Ajax ging op bezoek bij AZ met 2-0 onderuit en lijkt weer in een wak te zitten onder John van ‘t Schip. De trainer wordt dan ook niet gespaard door de ochtendkranten. De oefenmeester zou zich te veel verschuilen achter de kwaliteitsarme selectie van de Amsterdammers.

Van ‘t Schip krijgt stuurloos Ajax niet aan de praat

Het Algemeen Dagblad is dan ook hard voor Van ‘t Schip. “Vier verschillende tactieken, vier wanprestaties op rij. Ajax oogt als een stuurloos elftal, ook omdat de trainer blijft schipperen.” Er worden dan ook vraagtekens gezet bij de keuzes van de oefenmeester. “Zo holt Ajax letterlijk en figuurlijk achteruit. De defensieve problemen waren er in januari ook.”

Ook aanvallend is het inmiddels minder geworden onder Van ‘t Schip concludeert de krant. “Het was de duidelijkheid waarom de coach na zijn komst werd geprezen door spelers en Ajax opbloeide. Die is nu veranderd in twijfels en probeersels. Naast het vele gesleutel aan elftal en tactiek, verschuilt Van ‘t Schip zich ook steeds meer achter het gebrek aan kwaliteit, waarbij de jonge backs Ar’jany Martha (verbale veeg uit de pan) en Anton Gaaei (vroege wissel) het moesten ontgelden.”

Chaos troef bij Ajax

De Telegraaf is iets milder in zijn commentaar en begreep waarom Van ‘t Schip met vijf verdedigers begon tegen AZ. “Het is aan Van ’t Schip er het beste van te maken. Op welke manier maakt dan even niet uit. In het meest belabberde seizoen na 23 competitieduels qua nederlagen (7) sinds 2005/’06 (8) en qua tegendoelpunten (43) zelfs sinds 1980/’81 (45) zijn de verwende Ajax-fans murw gebeukt en lijkt alles gitzwart.”

Trouw zag dat het ook met een extra verdediger chaos troef was bij Ajax. “Sinds november hield Ajax de nul niet meer. Gemiddeld incasseert de ploeg dit seizoen bijna twee goals per wedstrijd. Slechts vijf Eredivisie-clubs kregen er nog meer tegen.”

Moet Ajax afscheid nemen van Van ‘t Schip?

  • Ja, dat lijkt me verstandig
  • Nee, gewoon laten zitten
226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie