Noorse media gaan los over Ajax en ‘gefrustreerde’ Henderson

Foto: Noorse media gaan los over Ajax en ‘gefrustreerde’ Henderson

FK Bodø/Glimt heeft de kans laten liggen om Ajax een Europese zeperd toe te brengen. De Noren leken een 0-2 voorsprong over de streep te trekken, maar in blessuretijd ging het nog mis. Ajax kwam nog terug tot 2-2, waarmee de Noorse media concludeerden dat Bodø uiteindelijk te weinig kreeg.

Volgens Noorse media laat Bodø/Glimt Ajax in leven

Dagbladet zag dat Bodø/Glimt opmerkelijk genoeg de betere was van Ajax. “In de Johan Cruijff ArenA raasde een gele storm uit het noorden. En dat tegen Ajax, dat door de jaren heen bekendheid verwierf als een van de meest elegante voetbalteams ter wereld. Na de 2-2 van Ajax vierden de supporters van de club een uitbundig feest. Een groot contrast met de negentig minuten ervoor, want het vertoonde spel van de thuisploeg zorgde voor woede bij de eigen fans.”

Het Noorse medium was ook niet onder de indruk van Ajax-aanwinst Jordan Henderson. “De gewezen Liverpool-captain had moeite om het bij te benen. Kort voor tijd kreeg hij de gele kaart, omdat hij gefrustreerd raakte toen hij te laat kwam.”

‘Ajax is status van topclub kwijt’

Jesper Mathisen, die de wedstrijd voor TV2 analyseerde, begreep de teleurstelling van de Noorse ploeg wel. “Die eerste goal, heb je dat gezien? Dat was totaalvoetbal in Amsterdam. Maar uiteindelijk is dit een goed resultaat. Ze hebben het in de laatste minuten uit hun vingers laten glippen. Op het kunstgras krijgen we volgende week een spannende wedstrijd. Ik zie Bodø/Glimt als de favoriet om door te gaan.”

VG ging in op de aanwezige Ajax-supporters, die geschokt moesten zijn door het spel van hun ploeg. “Vijf minuten voor tijd hadden ze genoeg gezien en verlieten veel supporters het stadion, al draaiden sommigen zich weer om toen Ajax in de slotfase een penalty kreeg. Duidelijk is dat Ajax niet langer meer de topclub is die een paar jaar geleden grote schade aanrichtte bij Juventus en Real Madrid. Het dickpic-schandaal heeft zijn sporen nagelaten binnen de club.”

Wie is volgens jou de favoriet om door te gaan?

  • Bodø/Glimt
  • Ajax
1089+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie