Noorse media gaan los na ‘Ajax-overval’

Foto: Noorse media gaan los na ‘Ajax-overval’

De Noorse media trokken een eenduidige conclusie na de wedstrijd tussen FK Bodø/Glimt en Ajax. Die vonden dat Ajax de overwinning en het ticket voor de volgende ronde van de Conference League hebben gestolen. Er werd ook met de beschuldigende vinger gewezen naar de beslissingen van de Griekse arbiter Tasos Sidiropoulos.

Noorse media gaan los over Ajax en niet gegeven rode kaart Sosa

“Deze avond gaat de geschiedenisboeken in als de grootste overval aller tijden in Bodø”, stelt VG over de winst van Ajax in Noorwegen. “Bodø/Glimt domineerde gigantisch, maar telkens stond Diant Ramaj in de weg. Het Europese avontuur is dus voorbij, terwijl Ajax wonder boven wonder doorgaat naar de achtste finales van de Conference League. De achterstand waarmee Bodø/Glimt de rust inging, voelde onverdiend, maar het was slechts een klein voorteken voor wat er nog aan zat te komen. Drie schoten op de lat zeggen genoeg over de gemiste kansen van de thuisploeg. Daarnaast vond het medium dat Borna Sosa met rood van het veld had moeten worden gestuurd. “Het hele stadion dacht dat Ajax met negen man zou komen te staan…”

Keepersfout helpt Ajax

Dagbladet spreekt van een nieuwe koude douche voor Bodø. Bodø/Glimt miste een zee aan kansen. In de verlenging liet Nino Zugelj zelfs een open kans liggen, nadat hij al voorbij de doelman was gedribbeld.” TV2 noemt de uitschakeling van de Noren een ‘waanzinnig drama’. Analist Jesper Mathisen noemde het doelpunt van Kenneth Taylor een overduidelijke keepersfout.

Ook Viaplay-analist Pal André Helland constateerde dat doelman Kjetil Haug lelijk in de fout ging. Andreas Toft begreep niets van de arbitraire beslissingen, die vond dat Sosa rood had moeten krijgen. “De Griekse scheidsrechter trok vervolgens ook een rode kaart voor Albert Grønbaek. Dat worden geen vrienden meer.”

Had Sosa rood moeten krijgen?

  • Ja, dat was rood
  • Nee, juiste beslissing
1423+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie