Nijland: “De Marc Overmars-kwestie, daar vind ik ook wat van..”

Foto: Nijland: “De Marc Overmars-kwestie, daar vind ik ook wat van..”

Hans Nijland is één van de drie kandidaten voor het voorzitterschap van de KNVB. Die ambitie kreeg gestalte op 20 maart jongstleden, zo vertelt het FC Groningen-boegbeeld aan Voetbal International.

Hans Nijland vertelt over zijn kandidatuur voor bondsvoorzitterschap KNVB

“Fabian Nagtzaam belde. De voorzitter van de supportersvereniging van Ajax. Ik heb een uitgeverij en dacht dat hij misschien interesse had om het Ajax-magazine bij ons te laten maken. En niet om te verzoeken of de verzamelde supportersverenigingen mij mochten voordragen als kandidaat bij de KNVB”, begint Nijland. Het ging over Frank Paauw, voormalig politiebaas van Amsterdam en ook kandidaat voor het bondsvoorzitterschap bij de KNVB. Fans van diverse betaald voetbalclubs voerden al protest. “Thuis heb ik het functieprofiel eens goed doorgelezen en mijn vrouw Marieke had al door dat mijn hart er sneller door ging kloppen. Zij vond: gewoon doen.”

“De Marc Overmars-kwestie, daar vind ik ook wat van. Vooropgesteld: ik ga niks bagatelliseren. Hij is bij Ajax ontslagen, hard aangepakt in de publiciteit en geschorst in Nederland. Allemaal terecht en de slachtoffers hebben daarmee ook enige genoegdoening gehad. Wat ik dan niet goed begrijp, is dat de FIFA daar een jaar later nog eens met een beroepsverbod voor de hele wereld overheen komt. Wie is nou de FIFA — de organisatie die WK’s toewijst aan landen waar mensenrechten in zeer ernstige mate worden geschonden — om anderen aan te spreken op hun morele kompas? Dat ik zeg wat ik vind van de FIFA, zal wellicht niet iedereen met me eens zijn.”

Jeanet van der Laan is kandidaat nummer drie. “Ik leg mijn kop niet op het hakblok. Als de uitkomst is dat het voetbal graag met Jeanet of Frank in zee wil, ben ik de eerste die ze daarmee feliciteert. Dan ben ik dankbaar voor de steunbetuigingen die ik heb gekregen en ga ik door met het prachtige leven dat ik nu heb.”

Zou jij voor Nijland gaan?

  • Ja
  • Nee
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie