Nieuwe deceptie voor Gravenberch: “Ander verhaal”

Foto: Nieuwe deceptie voor Gravenberch: “Ander verhaal”

Ryan Gravenberch is niets opgeschoten met zijn transfer naar Liverpool. Die conclusie trekt Wim Kieft daags na de Europa League-nederlaag tegen Atalanta Bergamo (0-3).

Wim Kieft laakt transferkeuzes Ryan Gravenberch

Kieft wijst erop dat Virgil van Dijk en Cody Gakpo het behoorlijk voor elkaar hebben bij Liverpool. Eerstgenoemde is aanvoerder, waar de voormalig PSV-aanvaller regelmatig speeltijd krijgt. “Gravenberch is een ander verhaal”, schrijft de oud-international in zijn column voor De Telegraaf. “Opgeleid door Ajax en na een moeilijk seizoen Bayern München naar Liverpool getrokken. Het is een beetje het eeuwige verhaal dat alles wat bij Ajax vandaan komt goed moet zijn.”

“De laatste jaren vallen nogal wat vraagtekens bij die gedachte te zetten als je ziet dat nogal wat spelers het spoor bijster zijn geraakt na Ajax”, aldus Kieft, die Donny van de Beek als voorbeeld noemt. “Gravenberch was bij zijn vertrek uit Amsterdam twee jaar geleden niet volgroeid. Hij was jong, 20 jaar, geen international, had een bepaalde speelstijl met veel risico in zijn spel en internationaal nog geen naam gemaakt.”

Volgens Kieft is Gravenberch puur gehaald op basis van hoop en potentie. “Dat het zo werkt, moet een begeleider van Gravenberch onderkennen en zich afvragen of het in het belang van de speler is om deze uitdaging in München en vervolgens Liverpool aan te gaan. Argumenten als ’de trein komt misschien maar eenmaal voorbij’ en ’financieel valt de aanbieding nauwelijks te weigeren’, zijn te begrijpen, maar kijk eens naar de sportieve toekomst van zo’n jonge talentvolle speler. Als het je niet lukt bij Bayern München om door te breken, waarom zou het dan wel lukken als je de stap naar Liverpool maakt?”

Eens met Kieft?

  • Ja
  • Nee
298+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie