Newcastle bezorgt Ten Hag nieuwe tik

Manchester United heeft zaterdagavond averij opgelopen in de Engelse Premier League. De manschappen van Erik ten Hag verloren met 1-0 bij het ambitieuze Newcastle United.

Manchester United onderuit op St. James’ Park

Ten Hag beleefde een allerminst florissante voorbereiding op de uitwedstrijd op St. James’ Park. Niet alleen werd op de vlucht naar Newcastle afgeblazen vanwege de weersomstandigheden, maar ook bleek een relatief grote groep spelers vanwege fysieke problemen niet in staat om de bustrip te maken. Donny van de Beek werd om die reden toegevoegd aan de wedstrijdselectie.

Met Van de Beek als bankzitter had Manchester United het zwaar in Newcastle. Alejandro Garnacho kreeg nog wel een serieuze mogelijkheid om de score te openen, maar verder kwam het gevaar in de eerste helft vooral van de thuisploeg. Doelman André Onana, verdediger Harry Maguire en de lat wisten de openingstreffer van Newcastle United echter te voorkomen.

Verdiende voorsprong voor Newcastle

Tien minuten na rust nam Newcastle United alsnog de leiding voor het fanatieke thuispubliek. Kieran Trippier had in de eerste helft nog de pech dat zijn inzet op de lat eindigde, maar hij had ditmaal meer geluk door de bal in het strafschopgebied neer te leggen voor Anthony Gordon. De vleugelaanvaller van The Magpies liet Onana van korte afstand kansloos: 1-0.

Manchester United had na deze domper nog zeker 35 minuten om minimaal een punt uit het vuur te slepen. Dat lukte echter niet, waardoor The Red Devils blijven steken op de zevende plaats van de Premier League. Newcastle United gaat de formatie van Ten Hag voorbij en staat nu vijfde.

Scoreverloop: 1-0 (55′) A. Gordon

Haalt Ten Hag het einde van dit seizoen bij United?