Neville doet stevige ‘Van de Beek-waarschuwing’

Foto: Neville doet stevige ‘Van de Beek-waarschuwing’

Afgelopen zomer trok Manchester United zo’n 85 miljoen euro uit om Jadon Sancho weg te halen bij Borussia Dortmund, maar de Engelse flankflitser staat pas op 517 speelminuten dit seizoen, verdeeld over elf wedstrijden. Het ‘Donny van de Beek-scenario’ dreigt voor de peperdure bankzitter, zo stelt clubicoon Gary Neville.

Vier keer je inleg voor een doelpunt van Sancho vanavond tegen Atalanta!

Neville zag namelijk hoe Ole Gunnar Solskjaer met een nieuwe speelwijze aantrad tegen Tottenham Hotspur: dat leverde een 0-3 zege op, maar tegelijkertijd ook extra kopzorgen voor zowel Sancho als Van de Beek. Solskjaer koos voor een 3-5-2 formatie met Edinson Cavani en Cristiano Ronaldo voor het eerst samen voorin. En zonder echte flankspeler dus; slecht nieuws voor Sancho.

Neville vertelt op Sky Sports dat het nieuwe systeem ‘met name Ronaldo erg goed paste, omdat het zijn defensieve taken wegnam’. “Maar ik kan maar niet stoppen met denken aan Van de Beek. Wie heeft zijn naam geopperd bij United? Wie betaalde die veertig miljoen aan een speler die al achttien maanden op de tribune zit, en amper een bal heeft geraakt?”

Sancho in voetsporen Donny?

“Voor Sancho dreigt nu hetzelfde probleem, als hij niet oppast. Hij komt nu binnen bij een club die volledig is afgestapt van de oude vertrouwde speelwijze (met flankspelers, red.). Hij speelde in een veel beter collectief bij Dortmund, dan nu bij United. Sancho zal nu wel denken: ‘What the hell am I in here, what is this?’ Er is geen enkele organisatie of structuur en de defensieve work rate is zwak”, aldus Neville tot slot.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat Sancho in een ‘Van de Beek scenario’ belanden?

  • Ja, dat vrees ik wel..
  • Nee, dat denk ik niet
428+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie