Neuer neemt het op voor Tuchel: ‘Wij hebben het verkloot’

Foto: Neuer neemt het op voor Tuchel: ‘Wij hebben het verkloot’

Bayern München won vandaag weer eens, met 2-1 van RB Leipzig door een dubbelslag van Harry Kane. Na afloop van de wedstrijd in de Allianz Arena nam doelman Manuel Neuer het op voor zijn coach Thomas Tuchel, die eerder zijn vertrek aankondigde.

Manuel Neuer: ‘Uiteindelijk hebben we het allemaal verkloot’

“Het betere team heeft vandaag gewonnen”, zei de ervaren keeper allereerst in gesprek met de Duitse media. “Het is bitter dat we niet samen iets hebben kunnen neerzetten”, sneed hij het onderwerp ‘Tuchel’ vervolgens aan. “Ik heb ook medelijden met de staf. Aan het einde van de rit hebben we het allemaal verkloot. Ik denk dat je niet per se altijd naar de leraar moet kijken wanneer je slechte cijfers haalt. Iedereen moet verantwoordelijkheid afdragen.”

In de aanloop naar Leipzig-thuis merkte Neuer niets aan de trainer: “Nee, mij viel niets vreemds op in zijn speech. Hij vertelde alles met complete professionaliteit.”

Reactie Thomas Tuchel

Tuchel zelf liet na afloop weten: “We speelden een heel goede eerste helft, maar het lukte ons maar niet om op voorsprong te komen. De tweede helft was heel lastig, we scoorden de 1-0 toen Leipzig begon aan te zetten. Daarna reageerden we perfect op de gelijkmaker. Alles bij elkaar was het denk ik wel een verdiende overwinning. De zege is goed voor de spelers, het is goed voor iedereen bij deze club.”

Juiste conclusie?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie