‘Neuer moet aanvoerdersband bij Bayern München inleveren’

Foto: ‘Neuer moet aanvoerdersband bij Bayern München inleveren’

De uitspraken van Manuel Neuer naar aanleiding van het vertrek Toni Tapalovic bij Bayern München hebben het nodige stof doen opwaaien in de Duitse voetbalwereld. Ook Lothar Matthäus en Huub Stevens hebben nu fel uitgehaald naar Neuer, die hun ogen te ver is gegaan.

De 36-jarige Neuer haalde vrijdag in een interview met de Süddeutsche Zeitung hard uit naar de clubleiding van Bayern naar aanleiding van het ontslag van Tapalovic. Neuer noemde het onder meer ‘een enorme klap’ en de ‘wreedste gebeurtenis’ uit zijn carrière. Bovendien vond de Duitse doelman het ontslag van Tapalovic absoluut niet nodig.

Straf voor Neuer

Bayern-directeuren Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic waren echter niet gediend van de woorden van Neuer, die mogelijk enkele sancties boven het hoofd hangt. Matthäus laat bij Sky Deutchsland weten welke maatregel hij in ieder geval zou treffen. “Manuel Neuer is niet langer houdbaar als aanvoerder van FC Bayern. Eerst komt hij met die nalatige actie tijdens het skiën en nu geeft hij zonder toestemming ook nog een interview waarin hij de club aanvalt. Had hij een paar weken gezegd niet nog gezegd dat niemand boven de club staat. En nu dit.”

Volgens de oud-international heeft Neuer der Rekordmeister een uitermate slechte dienst bewezen. “Met een kleine portie egoïsme is niets mis en iedereen mag zijn mening geven, maar de combinatie van een riskante skitocht, een ongeluk en een aanval-interview is een absolute no-go.”

Ook Huub Stevens liet bij de Sport1-talkshow Doppelpass weten dat Neuer nooit naar buiten had moeten treden, maar voor een interne oplossing had moeten kiezen. “Natuurlijk zijn we blij dat er eindelijk weer eens wat gebeurt bij FC Hollywood, maar nee, dit kan je niet maken, zeker niet als aanvoerder. Hij heeft ook een voorbeeldfunctie richting de jeugd.”

Moet Neuer uit de selectie gezet worden door Bayern?

  • Ja, dat zou wel passend zijn
  • Nee, maar een andere straf is op zijn plaats
  • Nee, hij hoeft verde geen straf te krijgen
287+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie