‘Neuer en Kahn zorgen voor Bayern-soap’

Soccernews

Bayern München gaat sportief alles behalve lekker. Ook binnenskamers rommelt het bij de Duitse grootmacht. Doelman en aanvoerder Maneuel Neuer liet zich helemaal gaan na het ontslag van keeperstrainer Toni Tapalovic.

In een interview met de Süddeutsche Zeitung, waar het Bayern-bestuur niets vanaf wist, hield de doelman geen blad voor de mond. Tapalovic was een vertrouwenspersoon voor de ervaren doelverdediger en was ontdaan over de manier waarop Bayern handelde.

“Het was het meest brute wat ik in mijn carrière heb meegemaakt – en ik heb veel meegemaakt. Ik had het gevoel alsof mijn hart eruit was gerukt. Het was alsof ik nog een stomp kreeg, terwijl ik op de grond lag.”

Tapalovic was de afgelopen elf jaar de keeperstrainer van Bayern München. Door een verschil van inzicht met hoofdtrainer Julian Nagelsmann moest Tapalovic vertrekken. Dat leidde volgens Neuer niet alleen bij hem tot hoog opgelopen emoties.

“Alle keepers in ons team stonden perplex. Sommigen zijn in huilen uitgebarsten. Dit is een grote teleurstelling en hoe Tapa is behandeld is onmenselijk”, zei Neuer.

Manuel Neuer gaat los over Bayern-ontslag

De doelman is boos over de manier waarop de club handelde. “Bij Bayern willen we anders zijn, een familie. Maar dan gebeurt iets wat ik nooit eerder heb meegemaakt. Dit is een trieste situatie voor de club, voor Tapa, de staf en voor alle keepers.”

Bestuurslid Olivier Kahn was niet te spreken over de uitspraken van de aanvoerder van de club. “Wat Manuel in delen van deze twee interviews heeft gezegd over Toni Tapalovic, doet hem geen recht en past niet bij de waarden van FC Bayern.”

De oud-doelman van Bayern en het Duitse nationale elftal gaf ook aan dat hij snel met Neuer om de tafel wil. De doelman herstelt op dit moment van een beenbreuk die hij opliep tijdens het skiën. BILD schreef al dat de doelman in ieder geval een boete kan verwachten.

Eintracht Frankfurt
Augsburg
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 april 2024 22:07.

Kunnen deze uitspraken?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie