‘NEC heeft een wonder nodig tegen Feyenoord’

Foto: ‘NEC heeft een wonder nodig tegen Feyenoord’

Technisch directeur Wilco van Schaik is enorm trots op het feit dat zijn NEC in de finale van de KNVB Beker gaat spelen, tegen Feyenoord. Ook al dicht hij zijn werkgever niet gelijk heel veel kans op de zege toe, zo blijkt uit een voorbeschouwing met De Gelderlander.

‘Aan de vooravond van wellicht een van de grootste gebeurtenissen ooit bij NEC’

“Het wordt heel moeilijk. We nemen veel supporters mee die kant op, maar we spelen toch voor een deel een uitwedstrijd. Alles moet meezitten voor ons en we hebben wat geluk nodig. Dan is de winst mogelijk. Feyenoord is de grote favoriet. Er moet een wonder geschieden. Ik heb met FC Utrecht een keer eerder de bekerfinale meegemaakt en die wedstrijd spelen is leuk, maar alleen de winst telt.”

“Als je verliest, ben je alle mooie momenten binnen een dag vergeten en heb je een kater. Maar het is mooi dat we goed onderweg zijn met de club. Dit is een stap naar stabiel linkerrijtje in de Eredivisie en vaker meedoen om plaatsing voor Europees voetbalen. We staan alleen nu al aan de vooravond van wellicht een van de grootste gebeurtenissen ooit bij NEC”, vervolgt Van Schaik, die vorige week tegen PEC Zwolle (2-2) nog ontbrak wegens een spoedoperatie aan zijn oog.

“Ik kwam er achteraf achter dat het nogal gevaarlijk was om loslatend netvlies te hebben. Daarom moest ik ook per direct worden geopereerd. Ik ben een aantal dagen het zicht kwijt geweest. Mijn arts, toevallig een Feyenoord-fan zei: ik ga zorgen dat jij de finale met twee ogen kan zien. Hij heeft woord gehouden. Vrijdag moest ik op controle en alles was goed. Als ik me een week later had gemeld, had ik de finale met één oog moeten kijken”, aldus Van Schaik tot slot.

Feyenoord gaat makkelijk winnen

  • Ja
  • Nee
73+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie