Mourinho haalt keihard uit naar AS Roma-fans

Foto: Mourinho haalt keihard uit naar AS Roma-fans

José Mourinho is zeer teleurgesteld in de supporters van AS Roma. Veel fans zien de oefenmeester liever vandaag dan morgen vertrekken, maar de oefenmeester vindt dat onterecht.

Onbegrip Mourinho na kritiek

De Italiaanse club heeft een pijnlijke seizoenstart achter de rug. In de eerste zes wedstrijden kwam AS Roma niet verder dan vijf behaalde punten, waarmee het op de zestiende plaats staat in de competitie. Waar de kritiek op Mourinho toeneemt, is de Portugees van mening dat het niet aan hem ligt. “Ik ben niet het probleem”, vertelt hij op de persconferentie.

Mourinho wijst daarbij op de prestaties uit het recente verleden. “Drie maanden geleden deed iedereen of het een tragedie was als ik zou vertrekken. Ik vertelde de spelers toen dat ik zou blijven. Toen we twee dagen later een competitiewedstrijd speelde, riepen de fans dat ik hier altijd zou moeten blijven.”

Volgens de trainer moeten de fans juist blij zijn dat hij er nog is, na een aanbieding van Al-Hilal uit Saoedi-Arabië. “Afgelopen zomer kreeg ik het grootste, gekste aanbod dat een coach ooit heeft gehad in de geschiedenis van het voetbal. Ik heb het afgewezen, want ik had mijn woord gegeven aan de fans en spelers. Drie maanden later doet iedereen of ik een probleem ben. Dat accepteer ik niet.”

Oplossingen bij AS Roma

De coach is ervan overtuigd dat AS Roma de problemen de komende weken kan oplossen en dat de prestaties snel beter worden. Volgens Mourinho zal het collectief uiteindelijk zegevieren. “Je kunt ook niet zeggen dat één iemand verantwoordelijk is voor alle overwinningen. Dat zijn we allemaal.”

Is Mourinho een toptrainer?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
294+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie