Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Mossou snapt niets van ‘gekke’ Advocaat

Foto: Mossou snapt niets van ‘gekke’ Advocaat

Sjoerd Mossou begrijpt helemaal niets van de beslissing van Dick Advocaat om de kwartfinale tegen PSV te laten schieten. De ervaren oefenmeester stelde een B-keus van ADO Den Haag op tegen de Eindhovenaren en was daardoor vooraf gezien al vrijwel kansloos. Dat bleek later ook toen PSV donderdag na een eenvoudige avond met een 3-1 overwinning van het veld stapte.

In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad vertelde Mossou helemaal niets van die keuze van Advocaat te begrijpen. “Dick heeft de witte vlag al voor de wedstrijd aan PSV gegeven. Ik snap er alleen helemaal niets van.”

De beslissing van Advocaat roept dan ook vraagtekens op bij de voetbaljournalist. “Waarom zou je als ADO Den Haag een kwartfinale in de beker weggeven? Juist voor clubs als ADO of NAC is een bekerfinale zo groot.” Een aparte beslissing vindt Mossou. “Daar dromen supporters van en dan geef je het eigenlijk cadeau. Het zal geen invloed hebben op zijn populariteit in Den Haag, maar het blijft gek.”

Driessen haalt uit

Ook Valentijn Driessen haalde in De Telegraaf hard uit naar Advocaat. “ADO Den Haag liet in Brabant een unieke kans liggen om de halve finale van de KNVB-beker te halen. Terwijl op de achtergrond – met een gunstige loting tegen Spakenburg thuis – de nationale bekerfinale lonkte. Of anders tegen Feyenoord of Ajax in de halve finale de clubkas flink gespekt kon worden.” Geen overbodige luxe stelt Driessen. “Na kwijtschelding van schulden ter hoogte van 5,8 miljoen euro vorig seizoen boekte ADO Den Haag een winst van 1,2 miljoen euro. Dit seizoen stevent de Haagse Eerstedivisionist af op een verlies van 8,2 (!) miljoen euro. Dat ADO Den Haag niet kopje onder gaat, is vanwege een garantstelling van 8 miljoen euro door eigenaar Bolt.”

Heeft Advocaat een verkeerde keuze gemaakt?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, begrijpelijke keuze
232+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie