Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Monsterdeal Xavi Simons: PSV juicht’

Foto: ‘Monsterdeal Xavi Simons: PSV juicht’

Xavi Simons heeft al afscheid genomen van RB Leipzig en moet zich na het Europees kampioenschap weer bij zijn eigenlijke broodheer Paris Saint-Germain melden. Daar ligt zijn toekomst vermoedelijk echter niet. En misschien zit er wel een hele mooie transfer in het vat voor de international van het Nederlands elftal.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Xavi Simons naar Manchester City?

Die wordt begeerd door een groot aantal clubs, maar volgens journalist Graeme Bailey is ook Manchester City nu in de race voor de handtekening van Xavi. En The Citizens worden in het algemeen toch gezien als de best voetballende grootmacht van dit moment. Oefenmeester Josep Guardiola zou in ieder geval wel oren hebben naar een samenwerking.

Het grote probleem: volgens verschillende bronnen wil Paris Saint-Germain zijn speler liever nog een jaartje verhuren dan definitief verkopen. En dat zou dan weer met een clausule in zijn contract te maken hebben, die dicteert dat Simons’ oude werkgever PSV recht heeft op een aanzienlijk percentage van de transfersom bij een verkoop.

City is echter geen club die staat te springen om een doelwit te huren, dus er zal wat onderhandelingswerk aan te pas moeten komen. De marktwaarde van Xavi wordt in ieder geval geschat op tachtig miljoen euro, maar voor minder dan honderd miljoen gaat PSG hoogstwaarschijnlijk niet overstag.

Andere geïnteresseerden

Overigens zijn er veel meer clubs die in verband worden gebracht met de Oranje-international, die deze zomer te zien zal zijn op het EK in Duitsland. FC Barcelona bijvoorbeeld, Aston Villa, maar ook Bayern München.

Naar City?

  • Zou ik geweldig vinden
  • Zou ik niks vinden
5162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie