Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Minteh: “Als ik met hen speel dan zetten ze me voor schut”

Foto: Minteh: “Als ik met hen speel dan zetten ze me voor schut”

Yankuba Minteh werd het afgelopen seizoen gehuurd door Feyenoord, van Newcastle United. Het was een jaar met ups en downs. In gesprek met Feyenoord TV blikt de aanvaller terug.

Yankuba Minteh: ‘Wilde kampioen worden met Feyenoord, maar dat ging niet goed’

“Het seizoen ging goed. Het begin was een beetje lastig voor mij, omdat ik niet bekend was met het spelsysteem. Mijn teamgenoten hebben me geholpen om systeem te leren kennen. Ik denk dat ik verrast was over de manier van spelen. Ik had niet verwacht dat er met zo’n hoge pressie werd gespeeld. De positionering was daarbij een beetje lastig in het begin”, vertelt Minteh.

“Ik wilde kampioen worden met Feyenoord, maar dat ging niet goed. Uiteindelijk hebben we de beker gewonnen, wat me heel blij maakt. Ik wilde hier iets bereiken, voordat ik een niveau hoger zou gaan spelen.” Naar mate het seizoen vorderde werd Minteh basisspeler. “Ik was verrast over de manier waarop ik belangrijk werd voor het team. Mijn verwachting was namelijk dat ik niet in die situatie zou komen. Er zijn namelijk te veel goede spelers. Ze hebben niet de snelheid die ik heb, maar het zijn allemaal goede spelers.”

Liefde tussen Minteh en Feyenoord-fans wederzijds

Bij het publiek werd Minteh ook steeds populairder. “De manier waarop zij ons steunen is bizar. Ze geven altijd alles en ik vind dat je dat moet belonen met het samen vieren van doelpunten. Ze zijn er altijd voor ons. De manier waarop ze verliefd werden op mij is heel speciaal.Ik weet niet wat er gaat gebeuren, we zullen zien wat er gaat gebeuren.”

Tot slot over zijn vrije tijd-invulling: “Yankuba neemt altijd foto’s met de supporters na een wedstrijd of een training. Als ik mensen onderweg zie die een foto wil, neem ik de tijd voor ze. Ik speel soms een spelletje of ga uit met m’n vriendin. Als zij er niet is, speel ik alleen maar spelletjes. Ik speel niet met teamgenoten. Zij zijn veel beter dan ik. Als ik met hen speel dan zetten ze me voor schut en delen dat de volgende dag met het hele team.”

Minteh speelt ook volgend seizoen bij Feyenoord

  • Denk ik wel
  • Denk ik niet
278+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie