‘Miljardair meldt zich (wanhopig) bij Ajax’

Foto: ‘Miljardair meldt zich (wanhopig) bij Ajax’

Niet zo heel veel spelers van Ajax voldoen dit seizoen aan de verwachtingen, maar Diant Ramaj doet dat zeer zeker wel. En de doelverdediger van de Amsterdammers zou best eens een nieuwe stap kunnen zetten in de aankomende zomer. Naar de Premier League bijvoorbeeld.

Kan Diant Ramaj Manchester United redden?

BILD kwam eerder al op de proppen met het nieuwtje dat de Duitse doelman er goed op staat bij drie Engelse grootmachten: Arsenal, Chelsea en Manchester United. En dat is best opmerkelijk, want The Gunners, The Blues én The Red Devils kochten onlangs nieuwe keepers, respectievelijk: David Raya, Robert Sánchez en André Onana.

Volgens de Engelse roddelmedia komt de interesse van United niet uit het kokertje van trainer Erik ten Hag, maar juist uit dat van het INEOS van de nieuwe grootaandeelhouder Sir Jim Ratcliffe. Samen met zijn rechterhand Sir David John Brailsford en de (hoogstwaarschijnlijke) nieuwe technisch directeur Dan Ashworth (nu nog werkzaam bij Newcastle United), wil hij The Mancunians een nieuw smoelwerk geven.

André Onana heeft afgedaan

En Onana past daar klaarblijkelijk niet bij. De oud-Ajacied uit Kameroen transfereerde in de afgelopen zomer van Internazionale naar Old Trafford voor het ‘zachte bedrag’ van vijftig miljoen euro, maar maakt al het hele seizoen een onzekere indruk. Vandaag moest hij drie keer vissen tegen Manchester City (3-1 verliespartij), al verrichtte hij ook een aantal goede reddingen.

5 miljoen euro

Blijft over: de vraag wat Ajax precies kan vragen voor Ramaj. De marktwaarde van de pas 22-jarige doelverdediger wordt door Transfermarkt geschat op ‘slechts’ vijf miljoen euro, maar de kans is groot dat dit bedrag binnenkort geüpdatet wordt. De keeper ligt nog vast in de Johan Cruijff ArenA tot medio 2028, dus in principe is elk bedrag ‘fair game‘.

Zie jij een topper in Ramaj?

  • Ik wel
  • Ik niet
12009+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie